Με πάρα πολλά κύπελλα στις αποσκευές του επέστρεψε από το Ρέθυμνο ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, που συμμετείχε με επιτυχία στο 1ο ενωσιακό πρωτάθλημα για το 2013.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΟΑΧ:

Με αρκετά κύπελλα επέστρεψαν οι τενίστες και οι τενίστριες του Ο.Α.Χ. από το 1ο ενωσιακό πρωτάθλημα για το 2013 που διοργανώθηκε στον Ο.Α. Ρεθύμνου στις 13 & 14 Απριλίου. Πιο συγκεκριμένα ο Ο.Α.Χ. επέστρεψε με 3 πρώτες, 3 δεύτερες και  5 τρίτες θέσεις στις 4 κατηγορίες που διεξάχθηκαν. Με τον απολογισμό να αγγίζει σχεδόν το απόλυτο δεν μπορεί παρά να είναι όλοι πολύ ικανοποιημένοι στο Χανιώτικο σωματείο.

Σίγουρα το απόλυτο πέτυχε ο Ο.Α.Χ. στην κατηγορία των κοριτσιών 12 όπου οι τενίστριες του συλλόγου κατέκτησαν και  τις 4 πρώτες θέσεις, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την διαφορά επιπέδου τους από υπόλοιπα κορίτσια στην Κρήτη. Νικήτρια αναδείχθηκε η Κουκλάκη Ευγενία που έφτασε άνετα στον τελικό επικρατώντας εκεί της Μιουμπή Μύριαμ σ\’ ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Η Ευγενία τελικά επικράτησε της Μύριαμ στο 3ο σετ. Η 2η Μύριαμ είχε επικρατήσει νωρίτερα της Μπαλάσκα Βασιλικής, επίσης του Ο.Α.Χ. στον 1ο ημιτελικό ενώ η Ευγενία της Κουριδάκη Αθηνάς, του Ο.Α.Χ. η οποία στάθηκε άτυχη καθώς στο 3/2 του 1ου σετ αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και εγκατέλειψε. Σε αυτή την κατηγορία συμμετείχαν ακόμα από τον Ο.Α.Χ. η Βογιατζόγλου Μαριάννα και η Σταμούλου Άννα-Μαρία.

Στα κορίτσια 14 νικήτρια αναδείχθηκε η Ναούμ Μαρία που όντας πολύ φορμαρισμένη δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες  στον τελικό καθώς επικράτησε της Γκόγκου με 6/2 6/0. Η μεγάλη μάχη έγινε στον ημιτελικό όπου η Μαρία επικράτησε της πολύ καλής Κοκκινάκη Ευαγγελίας, του Ο.Α.Χ. στο 3ο σετ με τα κορίτσια να τα δίνουν όλα. Την άλλη 3η θέση της κατηγορίας κατέκτησε η Κοκκινάκη Ευγενία που αν και προσπάθησε ηττήθηκε από την Γκόγκου στον 2ο ημιτελικό.  Ακόμα συμμετοχή είχε η Διγαλάκη Κορίνα.

Στα αγόρια 14 Αρετάκης Γιάννης και Αλεξάκης Πέτρος έκαναν το 1-2 με τον Γιάννη να επικρατεί σ\’ ένα ενδιαφέρον τελικό του Πέτρου με 6/2 6/4. Ο Γιάννης έφτασε πιο εύκολα στον τελικό καθώς επικράτησε του Κυριακάκη (Ηράκλειο) στον ημιτελικό με 6/2 6/4 ενώ ο Πέτρος πέρασε δύσκολα από τον Κοντογιωργάκη (Σητεία) με 2/1 σετ. Από τον Ο.Α.Χ. συμμετοχή είχαν ακόμα οι Τσιβουράκης Αντώνης και Σπανουδάκης Παύλος.

Τέλος στα αγόρια 12 την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Κονταράκης Ανδρέας που κατέκτησε την 2η θέση αφού κατάφερε να προκριθεί από τον 2ο δύσκολο ημιτελικό κόντρα στον Παπυράκη (Ηράκλειο) ενώ έχανε 1/5! στο 1ο σετ. Αντιμετώπισε όμως με ψυχραιμία το παιχνίδι και τελικά επικράτησε με 7/6 6/0. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Ταμιωλάκη (Ηράκλειο) με 3/6 3/6 αποδίδοντας αρκετά καλά. Σε αυτή την κατηγορία αγωνίστηκαν επίσης με τον Ο.Α.Χ. οι Τζανάκης Κυριάκος, Κωνστανταράκης Αντώνης, Κωνστανταράκης Ανδρέας, Ματσαμάκης Αντώνης και Κατσουλάκης Μάνος.

Την αγωνιστική ομάδα του Ο.Α.Χ. συνόδευσαν οι προπονητές του συλλόγου Δολιανίτης Μανώλης και Χέλμης Ερμής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook