Κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του δημάρχου Αθηναίων στρέφεται διά της νομικής οδού η Χρυσή Αυγή, καταθέτοντας μηνύσεις σχετικά με τα όσα έγιναν τη Μ.Πέμπτη κατά τη διάρκεια της διανομής τροφίμων μόνο σε Έλληνες, αρχικά στην πλ.Συντάγματος και στη συνέχεια στο Φρουραρχείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μήνυση κατά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έγινε για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

«Η καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, η κατάλυση του άρθρου 11 παρ. 2 του Συντάγματος που θεμελιώνει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και η επίθεση και χρήση χημικών ακόμη και κατά εκλεγμένων βουλευτών, είναι πράξεις που θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη» αναφέρει.

Για τον Γιώργο Καμίνη αναφέρει ότι μηνύθηκε ως ηθικός αυτουργός, ενώ για τους δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας για παράνομη βία και παράνομη κατακράτηση μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχιστούν σε ευρύτερη κλίμακα σε ολόκληρη την επικράτεια.

» Όποιος επιχειρεί να περιορίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και του κόμματός μας θα οδηγείται ενώπιον των Αρχών και της Δικαιοσύνης.»

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook