Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ένα 14χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν στο κέντρο της Αθήνας, όπως καταγγέλλουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του παιδιού, μια ομάδα ανδρών ντυμένοι με μαύρα ρούχα, του επιτέθηκαν, τον χτύπησαν και το χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

\’\’Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ρατσιστικής βίας που έφτασε στα γραφεία μας. Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι πως πρόκειται για ένα παιδί. Μόνο ως βαρβαρότητα μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε\’\’ δηλώνει στο NEWS 247 ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου.

Βαρβαρότητα πέρα από κάθε φαντασία

\’\’Συνέβη μία βάρβαρη επίθεση που ξεφεύγει από κάθε φαντασία. Εντοπίζουμε δύο προβλήματα μετά και από αυτό περιστατικό. Πρώτα από όλα εντοπίζουμε μία κλιμάκωση της βίας στο δρόμο και κατά δεύτερο αναδεικνύεται ένα θέμα, το οποίο κάνουμε πως δε βλέπουμε, αυτό των εγκαταλειμμένων και απροστάτευτων ανήλικων παιδιών για τα οποία κανένας δεν ενδιαφέρεται\’\’.

Το 14χρονο παιδί έφτασε, συνοδευόμενο από ομοεθνείς του στην κλινική των Γιατρών του Κόσμου, \’\’σε πλήρη σύγχυση\’\’ όπως μας αναφέρει ο κ. Κανάκης.

\’\’Είχε ξεμείνει μόνο του, χωρίς καμία υποστήριξη. Οι γονείς του είχαν αποχωρήσει από τη χώρα και αυτό είχε μείνει στην Ελλάδα. Έφτασε σε εμάς κακοποιημένο, έχοντας 30 ράμματα στο πρόσωπο\’\’.

Του χαράκωσαν το πρόσωπα άγνωστοι με μαύρες μπλούζες

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε το ανήλικο παιδί ο κ. Κανάκης δηλώνει: \’\’Του επιτέθηκαν κάποιοι με μαύρες μπλούζες, τον χτύπησαν και τον χαράκωσαν με ένα σπασμένο μπουκάλι μπίρας, αφού πρώτα τον ρώτησαν από πού είναι και αν έχει μαζί του χαρτιά παραμονής\’\’.

Το παιδί αυτή τη στιγμή είναι καλά και έχει μπει σε μία διαδικασία προστασίας σε κάποιο ξενώνα και γίνονται προσπάθειες εντοπισμού της οικογένειάς του.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Κανάκης: \’\’Θα μπορούσε να είναι ένας οποιοσδήποτε έφηβος από τα παιδιά μας. Που ερωτεύονται, πεισμώνουν, μας θυμώνουν, τριγυρίζουν, ονειρεύονται.\’\’

\’\’Αλλά όχι. Αυτός ήταν αλλιώς. Παιδί Αφγανών που ξεκίνησε μαζί με τους δικούς του για την Δύση. Περαστικός απο την Ελλάδα. Στην τράμπα για να συνεχίσει το παράνομο ταξίδι για την Εσπέρια, ξέμεινε πίσω \”εγγύηση\” για τους διακινητές.-Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ κάποιες απο τις συγκλονιστικές ιστορίες του σύγχρονου δουλεμπορίου, για το πώς κυρίως έφηβοι και παιδιά ξεμένουν πίσω \’καβάντζα\’.

Με κλάματα στα μάτια ζητούσε τη μητέρα του

Περιμένοντας εδώ, τρομαγμένος και χαμένος, όμοια με αδέσποτο σκυλί, είχε την \”τύχη\” να πέσει πάνω σε κάποια από τις ανθρώπινες αγέλες που κατακρεουργούν ζωές και αξιοπρέπεια. Τον χαράκωσαν στο παιδικό πρόσωπο, αφήνοντάς του σημάδια ανεξίτηλα της \”ελληνικής φιλοξενίας\”. Σχεδόν 30 ράμματα μέτρησα ανάμεσα στα δάκρυα από τα σαστισμένα μάτια.

Τον ρώτησα κάποια στιγμή με με τον μεταφραστή μας τι άλλο θα ήθελε εκείνες τις πρώτες ώρες.

– Δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, αποκρίθηκε σιγανά.

-Δοκίμασε, μπορεί και να μπορώ.

– Θέλω τη μαμά μου…

Γύρισα το κεφάλι από την άλλη…\’\’

\’\’Είχα πολύ καιρό να δω τόσο τρομαγμένο πλάσμα\’\’

Τα λόγια του συγκλονίζουν και τους πιο ψύχραιμους και σοκαρισμένος δηλώνει στο NEWS 247: \’\’Στα 20 χρόνια που εργάζομαι έχω δει πάρα πολλούς ανθρώπους σε κατάσταση ανάγκης, είχα πολύ καιρό να δω τόσο τρομαγμένο πλάσμα.\’\’

Ο κ. Κανάκης κατέληξε λέγοντας: \’\’Θα δοθεί η συνέχεια που του πρέπει γιατί πίσω από αυτή την επίθεση αναδύεται το πρόβλημα των ανήλικων παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους της χώρας μας. Υπάρχουν παιδιά \’\’φαντάσματα\” που βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο και πρώτη ύλη για εγκληματίες\’\’.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook