Διαρκής ενημέρωση

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι στο χωριό Καλαμίτσι Αλεξάνδρου στον Αποκόρωνα Χανίων από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Η πυρκαγιά η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 5:30 περίπου,  ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως δηλωσε στο Flashnews.gr ο Μανώλης Αναστασάκης, ο οποίος διαμένει στο Καλαμίτσι η φωτιά εκδηλώθηκε στην είσοδο του χωριού σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Οι φλόγες και οι καπνοί ήταν ορατοί από όλο το χωριό ενώ η πυρκαγιά είχε τέσσερις με πέντε εστίες που έκαψαν κυρίως ελαιόδεντρα και κυπαρίσσια.

Ο κ. Αναστασάκης  έζησε καρέ – καρέ την μάχη με τις φλόγες που έδιναν από κοινού οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους κατοίκους, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και οι άνεμοι δυνατοί με κίνδυνο να επεκταθεί στα σπίτια όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης κάτι τέτοιο αποσοβήθηκε.

Ακούστε την μαρτυρία του κ. Αναστασάκη

Φωτιά Αποκόρωνας 13-05-13.mp3

Στο σημείο έσπευσαν σχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 8 πυροσβεστικά οχήματα με 16 υπαλλήλους καθώς και η Εθελοντική ομάδα Αποκορώνου με τέσσερα άτομα και ένα όχημα ντακότα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook