Έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως καφετέριες, καφέ μπαρ, εστιατόρια κ.λπ., πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (6 έως 12 Μαΐου), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν φορολογικούς ελέγχους, στο πλαίσιο των οποίων διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις.

• Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι, σε είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 32χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

• Σε καφετέρια στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της μη επίδειξης φορολογικών στοιχείων και της μη επίδειξης βιβλιαρίου συντήρησης ταμειακής μηχανής.

• Σε καφέ μπαρ στην Αθήνα, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η ανασφάλιστη εργασία ατόμου, μη εγγεγραμμένου στην κατάσταση εργαζομένων της επιχείρησης.

• Σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μη τήρηση του βιβλίου εργαζομένων του ΙΚΑ και η εργασία τριών ατόμων, μη εγγεγραμμένων στην κατάσταση εργαζομένων της επιχείρησης.

• Σε ψητοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων λιανικής συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr, προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook