Την περίφραξη και τον καθαρισμό του απαλλοτριωμένου οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, καθώς έχει μετατραπεί σε χωματερή.

Στην είσοδο του Ηρακλείου και ακριβώς απέναντι από την κύρια έξοδο του λιμένος Ηρακλείου, βρίσκεται το οικόπεδο που έχει απαλλοτριωθεί και στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο.

«Το εν λόγω οικόπεδο, δυστυχώς, έχει αποτελέσει χώρο καταυλισμού δεκάδων αθίγγανων, οι οποίοι έχουν στήσει αυτοσχέδια καταλύματα και ο χώρος έχει μετατραπεί σε μία απέραντη χωματερή, καθώς μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών κάθε είδους σωρεύονται εκεί. Η εικόνα αυτή εκθέτει το Ηράκλειο, ως τουριστικό προορισμό, αλλά και την χώρα ολόκληρη, δεδομένου ότι το Ηράκλειο και συγκεκριμένα, το λιμάνι του Ηρακλείου, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επιβατικούς κόμβους της χώρας και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες περνάνε από το σημείο αυτό», όπως αναφέρει ο Λ. Αυγενάκης.

\"\"

Να σημειωθεί ότι σε όμορο ακίνητο έχει εγκατασταθεί δημοτικό σχολείο σε λυόμενες κατασκευές, ενώ βρίσκεται και μεγάλο πάρκο ψυχαγωγίας για παιδιά (Λούνα Παρκ), με αποτέλεσμα πέραν της εικόνας εγκατάλειψης, να κινδυνεύουν και παιδιά από την εστία μόλυνσης, στην οποία έχει μετατραπεί το ακίνητο το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τις νομικές υπηρεσίες της πόλης.

Όπως επισημαίνει στην παρέμβασή του, ο Λ. Αυγενάκης: «δεδομένης της αδυναμίας της άμεσης έναρξης εργασιών κατασκευής του δικαστικού μεγάρου, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, κρίνεται αναγκαία η άμεση περίφραξη του χώρου, καθώς θα έδινε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα, αποθαρρύνοντας τη μετατροπή του εν λόγω χώρου σε καταυλισμό».

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, ζητά την περίφραξη του εν λόγω οικοπέδου για την βελτίωση της εικόνας της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και για την αποφυγή κινδύνων μόλυνσης από τη συσσώρευση σκουπιδιών, αίτημα το οποίο και διατυπώνουν με έγγραφο τους στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και οι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook