Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατικού κέντρου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής : " Καλούμε όλους τους ανέργους, αλλά και τους εργαζόμενους με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου, με μπλοκάκι και τους εργαζόμενους στη «μαύρη» εργασία να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Δικαιώματα όπως η σταθερή εργασία με απολαβές που να εξασφαλίζουν την διαβίωση, όπως η προστασία όλων όσων βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας, όχι μόνο με αξιοπρεπές επίδομα, αλλά και με μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική στις μετακινήσεις, το ρεύμα και το νερό.

Ειδικά στις συνθήκες του μνημονίου και της τρόικας κανένας δεν πρέπει να είναι ή να νιώθει μόνος απέναντι στην ανεργία και την ανασφάλεια. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην ατομική λύση ούτε να περιμένουμε από άλλους να λύσουν τα προβλήματα μας. Η οργάνωση, η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι αναγκαία για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και μια ανθρώπινη ζωή.

Η ίδρυση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων είναι το πρώτο βήμα για να ανοίξουμε το μεγάλο ζήτημα της ανεργίας και της επισφάλειας. Μια πραγματικότητα που βρίσκετε μέσα σε κάθε οικογένεια και που δυστυχώς σπρώχνεται κάτω από το χαλί –όταν δεν επιδεινώνεται- από τους κυβερνώντες και τους τοπικούς «άρχοντες».

Στην ιδρυτική συνέλευση θα συζητηθεί το καταστατικό του συλλόγου, θα εγγραφούν μέλη και θα εκλεγεί η προσωρινή διοίκηση του συλλόγου.