Ήταν το πρόσωπο του πρόσφταου παιχνιδιού με την Ρόδο λόγω του ότι ο κόσμος των Χανίων θα είχε την ευκαιρία να τον δει για πρώτη φορά βασικό σε εντός έδρας παιχνίδι. Ο Βασίλης Πλουσής τα πήγε περίφημα κόντρα στα «ελάφια», από τα οποία είχε περάσει στο παρελθόν (2007-08), «κλέβοντας» καρδιές στο Ε.Σ. Χανίων και μάλιστα ήταν κι αυτός που σκόραρε το γκολ του ΑΟΧ. Ο χαρισματικός ποδοσφαιριστής λόγω στρατού και τραυματισμού δεν μπόρεσε να βοηθήσει φέτος τους «μπλε» αλλά ελπίζει να το κάνει του χρόνου.

 

Ο 24χρόνος αριστεροπόδαρος μέσος μίλησε για όλους και για όλα όντας καλεσμένος στην  εκπομπή «14.00-15.00» των Μάκη Καρτσωνάκη και Λευτέρη Αντωνακάκη στον Χανιά ΣΠΟΡ FM.

 

Καταρχήν ο Πλουσής μίλησε για τις ελάχιστες συμμετοχές του και για το αν μείνει στην ομάδα:

 

«Δεν έχω αρκετές συμμετοχές, νομίζω ότι έχω παίξει 4-5 παιχνίδια. Θέλω να μείνω του χρόνου, να κάνω μια γεμάτη χρονιά και να βοηθήσω και την ομάδα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία λόγω στρατού κι ενός τραυματισμού στην κλείδα και δεν κατάφερα να προσφέρω αυτά που ήθελα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν θα εξαρτηθεί μόνο από εμένα το αν θα μείνω στο ομάδα. Πρώτα από όλα θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και μετά αν υπάρχει το κατάλληλο έδαφος, εγώ θέλω να μείνω».

 

Όσον αφορά το επίπεδο της Κατηγορίας:

 

«Γενικά η Γ’ Εθνική έχει πέσει όσον αφορά το επίπεδο αλλά από εκεί και πέρα η διαφορά με το Περιφερειακό είναι τεράστια. Δεν νομίζω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Περιφερειακού μπορούν να αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική αλλά πάρα πολύ λίγοι μπορούν».

 

Για τον ΑΟΧ και το γεγονός ότι βάσει ρόστερ θα έπρεπε να ήταν ίσως ψηλότερα απάντησε:

 

«Παίζει ρόλο το ότι η ομάδα είναι πρώτη της χρονιά μετά από πάρα πολύ καιρό στην Γ’ Εθνική. Αλλά νομίζω ότι και στην αρχή της χρονιάς έγινε λάθος σχεδιασμός. Εννοώ ότι αλλάξαμε πολλούς προπονητές, έφυγε ο κ. Μαρκάκης ήρθε ο κ. Μαυρομάτης κι όλα αυτά παίζουν ρόλο και στους ποιους παίκτες θα φέρει ο καθένας. Δεν κάνουν καλό σε μια ομάδα οι πολλές αλλαγές προπονητών και όλο αυτό επηρέασε την ομάδα. Νομίζω όμως ότι έχουμε κάνει και καλά παιχνίδια. Με λίγο παραπάνω τύχη και προσπάθεια θα βρισκόμασταν παραπάνω».

 

Σχολίασε και την εικόνα της ομάδας του με τους «μεγάλους» της Football League 2:

 

«Σε κάποια παιχνίδια με ομάδες που τις θεωρούσαμε φαβορί δείξαμε ότι κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από τις ομάδες αυτές. Για να καταφέρεις όμως να αποκτήσεις μια σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το εξωαγωνιστικό παίζει ρόλο».

 

Για το γεγονός ότι αν ο ΑΟΧ βγάζει προς τα έξω το ότι είναι… μαγαζί γωνία είπε:

 

«Εγώ πιστεύω ότι είναι. Βάσει δυναμικής, κόσμου θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα αυτή η ομάδα. Αλλά ας  δώσουμε λίγο χρόνο γιατί είναι διαφορετικό το Περιφερειακό από την Γ’ Εθνική. Να δώσουμε λίγο χρόνο σε κάποιους ανθρώπους για να δούμε του χρόνου αν γίνει κάτι καλύτερο, που το ελπίζουμε».

 

Για το τι χρειάζεται για να αλλάξει εικόνα η ομάδα:

 

«Χρειάζονται άτομα που να ξέρουν από ποδόσφαιρο δεν αρκούν μόνο τα χρήματα γιατί και μεγάλες ομάδες με τόσα λεφτά και αντιμετωπίζουν προβλήματα».

 

Για τον αν θα μείνει τόνισε:

 

«Εφόσον και διοικητικά, αφού λέμε ότι είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα, είναι τα πράγματα καλά και σταθερά γιατί όχι. Δεν βλέπω τον λόγο να φύγω. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις. Γιατί δεν είμαι μόνο εγώ είναι και τα άλλα παιδια. Νομίζω ότι υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα».

 

Για τις προθέσεις και των άλλων παικτών:

 

«Ναι γενικά τα παιδιά δεν έχουμε την τάση να σηκωθούμε να φύγουμε. Πρώτα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα να μας πουν κι εμάς τι γίνεται κι αργότερα δεν νομίζω να είναι κάποιο παιδί που να μπει σε ανοικτές συζητήσεις με την ομάδα και να μην θέλει να μείνει στο σύλλογο. Έχει μεγάλη δυναμική και ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο αλλά δεν πρέπει να είναι τα διοικητικά το μόνιμο πρόβλημα σε μία ομάδα. Αν μπούνε αρκετά άτομα και βοηθήσουν όλοι τότε πιστεύω να γίνει κάτι καλό».

 

Για την παρουσία του φέτος και το γεγονός ότι ουσιαστικά ο κόσμος τον «έμαθε» στο ματς με την Ρόδο σχολίασε:

 

«Φέτος δεν κατάφερα να παίξω πάρα πολύ. Ήμουνα χωρίς προετοιμασία, έγιναν κάποια λαθάκια με την στρατιωτική μου θητεία. Αργότερα όταν κατέβηκα στα Χανιά ήρθε ο τραυματισμός μου κι έμεινα κι άλλο πίσω».   

 

 

 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε μετά από μήνυμα που εστάλη στην εκπομπή ανα θα επιστρέψει στον Ρουβα:

 

«Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα για να πώ την αλήθεια…»

 

Το σχόλιο του για τους “Blue Boys”:

 

«Επειδή ξέρω και κάποια παιδιά προσωπικά, μας έχουν βοηθήσει αρκετά. Είναι στο πλευρό μας και έχουν βοηθήσει και κάποια παιδιά έρχονται και στην προπόνηση στην Μ. Ελιά και μας συμπαραστέκονται».

 

Για τον Ρούβα και την άνοδο του σχολίασε ότι:

 

«Νομίζω ότι στην αρχή δεν ξεκίνησε με σκοπό να ανέβει. Την πρώτη χρονιά που ανέβηκε στο Περιφερειακό ήμουν κι εγώ εκεί πέρα. Νομίζω ότι κάθε χρόνο γίνονται και καλύτερα τα πράγματα εκεί πέρα. Έχω ακούσει και για φέτος ότι υπάρχει οργάνωση. Θα πρέπει όμως να σταθεροποιηθεί από την πρώτη χρονιά στην Γ’ Εθνική, που θα είναι αρκετά δύσκολο.Εύχομαι τα καλύτερα».

 

Σαν αντίπαλος πως έβλεπε τον ΑΟΧ:

 

«Ένοιωσα όταν έπαιξα αντίπαλος ότι τα παιδιά είχαν πολύ άγχος. Ίσως αυτό το άγχος του πρωταθλητισμού. Γενικά ήταν μια πολύ καλή ομάδα και ειδικά εδώ μέσα και με τον κόσμο. Είχαμε χάσει 3-0 με ανόητα γκολ που φάγαμε. Στο δεύτερο γύρο όμως πέσαμε κάπως και για αυτό ανέβηκε τόσο πολύ η διαφορά από τον ΑΟΧ. Δίκαια ήταν πρωταθλητές τα παιδιά και… να’ μαι κι εμένα εδώ πέρα τώρα».

 

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι αλλά και οι ποδοσφαιριστές οικονομικά δήλωσε:

 

«Για όλους τους παίκτες αλλά και για τους συμπαίκτες μου στον ΑΟΧ είναι δύσκολα τα πράγματα. Συζητάμε στις προπονήσεις για το τι θα κάνουμε του χρόνου, που θα πάμε, αν είναι φερέγγυοι οι άνθρωποι με τα λεφτά και όλα αυτά αλλά θα δούμε τι θα γίνει».

 

Σε ερώτηση για το αν θα είχε βάλει περισσότερα γκολ αν δεν ήταν τραυματίας αλλά και την περσινή του επίδοση είπε:

 

«Δεν έβαλα γκολ (σ.σ. στο Ρούβας – ΑΟΧ) γιατί ήταν ο Καλογεράκης σε πολύ καλή μέρα. Περισσότερο έχω την σέντρα. Είχα 6-7 γκολ πέρσι αλλά με γεμίζει με περισσότερη χαρά το να βγάλω μια σέντρα και να σκοράρει ο επιθετικός ή κάποιος άλλος συμπαίκτης μου. Φέτος σκόραρα με την Ρόδο αλλά και με τον Βύζα, που ήταν κανονικό το γκολ μου αλλά το ακυρώσανε».

 

Για τον ΟΦΗ και το γεγονός ότι ενώ ήταν από τα ταλέντα κι αυτός και ο Μπεμπής κ.α δεν προχώρησαν βάσεις της αξίας τους υποστήριξε:

 

«Σίγουρα και ο Μπεμπής ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά δυστυχώς κι αυτός λόγω τραυματισμών δεν κατάφερε να κάνει ανάλογη καριέρα και σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Στον ΟΦΗ πέρα του ότι το επίπεδο είναι πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό είχα και την ατυχία. Όσες φορές μου δινόταν η ευκαιρία να καθιερωθώ στην ενδεκάδα, γιατί είχα ευκαιρίες, δυστυχώς πάντα ερχόταν κάποιος τραυματισμός και με άφηνε πίσω. Αυτά δεν μπορούν να σε περιμένουν, μπαίνει κάποιος άλλος στην θέση σου και μετά είναι αρκετά δύσκολο».

 

Ενώ συνέχισε και επέκταθηκε στο θέμα αυτό:

 

«Νομίζω ότι ο παράγοντας τύχη χρειάζεται περισσότερο από το ταλέντο και επίσης όχι μόνο ο ΟΦΗ αλλά και πολλές άλλες ομάδες δεν δίνουν ευκαιρίες σε μικρά παιδιά. Έχει γεμίσει το πρωτάθλημα με ξένους. Τα παιδιά αυτά αντί να τους δοθούν οι ευκαιρίες να σταθούν στη Α’ Εθνική δίνονται δανεικοί δεξιά και αριστερά και νομίζω ότι μετά δεν ξαναγυρίζουν. Γιατί και η Ρόδος και η κάθε Ρόδος θα κοιτάξει να βγάλει τα δικά της ταλέντα κάτι που είναι και λογικό».

 

Στη συνέχεια η κουβέντα επέστρεψε στον κόσμο του ΑΟΧ με το σχόλιο του Πλουσή και για την περσινή παρουσία αλλά και την φετινή ήταν το εξής:

 

«Είδα πόσο κόσμο είχε με τον Γιούχτα που έκανε εντύπωση σε όλους αλλά και με εμάς στον πρώτο γύρο πέρσι είχε πάρα πολύ κόσμο. Νομίζω ότι για τον κόσμο του ΑΟΧ, το δείχνει και φέτος τη δυναμική έχει. Συχνά το λέμε μετά από κάθε αγώνα για τον κόσμο και την παρουσία του στο γήπεδο. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίζει και με γεμάτο γήπεδο. Ο κόσμος μπορεί να σε οδηγήσει και σε ανατροπές με την ώθηση που σου δίνει. Πρέπει το ποδόσφαιρο να παίζεται μπροστά σε πολύ κόσμο».

 

Η άποψή του για το τι θέλει ο ΑΟΧ για να γίνει καλύτερος ήταν η εξής:

«Θα μπορούσε να είναι καλύτερος στην οργάνωση, σε πολλά επίπεδα. Αποδυτήρια, τα ρούχα, τα πλυντήρια, ο χώρος που κάνουμε προπόνηση. Δεν είναι χώρος για να κάνουμε προπόνηση, κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρούς τραυματισμούς και δεν το αξίζουμε νομίζω. Φανταστείτε να παίζεις ποδόσφαιρο εκεί (σ.σ βοηθητικό Μ. Ελιάς) και να προσπαθείς να ντριμπλάρεις. Είναι επικίνδυνο για όλους τους ποδοσφαιριστές».

 

Για την έλλειψη γενικού αρχηγού είπε:

 

«Σε κάθε ομάδα υπάρχει και θα πρέπει να υπάρχε ένας τέτοιος άνθρωπος. Νομίζω ότι η επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών θα πρέπει να γίνεται μέσω του γενικού αρχηγού. Να ακούνε τα προβλήματα μας και να τα συζητάμε. Τι έχει να πει η διοίκηση και τι εμείς. Έτσι λειτουργούν τα κλαμπ παντού».

 

Για τα παιχνίδια που απομένουν με Πανηλειακό και Παναιγιάλειο

 

«Νομίζω με τον Πανηλειακό έχουμε το μυαλό μας εκεί. Είναι επίσημο παιχνίδι, θα κάνουμε τόσες ώρες ταξίδι και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σίγουρα έχουμε κάποιες απώλειες βασικές λόγω καρτών αλλά θεωρώ ότι και οι άλλοι παίκτες που θα πάρουν την θέση τους αλλά και όσοι αγωνιστούνε θα κάνουν το καλύτερο και για την ομάδα αλλά και να δείξουν στον προπονητή και στον εαυτό τους ότι αξίζουν. Θα ήταν καλύτερα βέβαια το πρωτάθλημα να έληγε σύντομα και να μην υπήρχε τόσο κενό μετά τον Πανηλειακό γιατί δεν είναι καλό να μην έχεις αγωνιστικές υποχρεώσεις για αρκετό καιρό».

 

Η αντιμετώπιση του κόσμου

 

«Γενικά και στο στρατόπεδο που ήμουνα με… πειράζανε και με ρωτούσαν πότε θα παίξω και πότε θα είμαι έτοιμος. Δεν μπορούσα να πώ πολλά, προτιμώ να μην λέω πολλά αλλά να δείχνω στο γήπεδο. Έκανα υπομονή και στα δύο παιχνίδια με τον Βύζα και την Ρόδο που έπαιξα βασικός δεν πρόσφερα το 100% των δυνατοτήτων μου. Μπορώ περισσότερα πράγματα αλλά σίγουρα όταν είσαι χωρίς προετοιμασία και χωρίς πολλά παιχνίδια στα πόδια σου και προέρχεσαι από τραυματισμό είναι πολύ δύσκολο να δείξεις τις πραγματικές σου δυνατότητες»

 

Το σχόλιο του για τον Πλατανιά μετά από σχετική ερώτηση ήταν το εξής:

«Πέρα από το δικό μας παιχνίδι που έπαιξα (σ.σ. 0-0 στον πρώτο γύρο) και που παρακολούθησα (σ.σ 1-2 στο Μάλεμε), τον είχα δει και με την Παναχαϊκή. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες της Κατηγορίας. Κατά διαστήματα παίζουν τρομερό ποδόσφαιρο. Έχει παίξει ρόλο μεγάλο κι ο προπονητής το πώς θα στήσει την ομάδα και το τι ποδόσφαιρο θα παίξει. Προσωπικά μ’ αρέσει το παιχνίδι να… σπάει ο επιθετικός την μπάλα πίσω και να βγαίνουν σέντρες και από τα πλάγια και τα έχω δει όλα αυτά στον Πλατανιά και νομίζω ότι όλα παίζουν ρόλο. Τόσο ο προπονητής αλλά και οι παίκτες που είναι ποιοτικοί».

 

Φυσικά ανφέρθηκε και στη νίκη του ΑΟΧ με 2-1 στην έδρα των «ερυθρολεύκων»:

 

«Σίγουρα είναι τοπικό ντέρμπι αυτό το παιχνίδι και εκεί το έχασε ο Πλατανιάς. Δεν το αντιμετώπισε σωστά και θεώρησε ότι δεν είναι τοπικό ντέρμπι. Όπως τον είδα στην αρχή μπήκε αγχωμένα και ήταν σε σχέση με άλλα παιχνίδια κομπλαρισμένος. Μετά το γκολ του Γωνιωτάκη (σ.σ. το 1-1) επηρεάστηκαν πάρα πολύ, έγινε η φάση του 96’ και πήραμε τη νίκη»

 

Για το κατά πόσο έπαιξαν ρόλο οι δηλώσεις των παικτών του Πλατανιά ότι δεν είναι ντέρμπι το ματς και παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο σχεδόν και αν «πείσμωσαν» τους παίκτες του ΑΟΧ, τόνισε ότι:

 

«Παίξανε μεγάλο ρόλο οι δηλώσεις αυτές. Δεν είναι ωραίο να σε υποτιμάει ο αντίπαλός σου. Μπορεί ο ΑΟΧ να βρίσκεται σε κάποια δύσκολη θέση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν μπαίνουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν σκέφτονται τίποτα περισσότερο από την μπάλα και αυτό το αποδείξανε και μέσα στο γήπεδο τα παιδιά και να το αποτέλεσμα».

 

Για τη νέα χρονιά για τον ΑΟΧ σχολίασε ότι :

«Θα πρέπει να γίνει πολύ καλός σχεδιασμός στην ομάδα για να μπορέσει να σταθεί στην Κατηγορία γιατί τα πράγματα θα είναι δύσκολα με την αναδιάρθρωση που θα γίνει».

 

Για το ποιος είναι ο «αγαπημένος» του συμπαίκτης είπε:

«Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά. Προσωπικά μ’ αρέσει ο Αντωνόπουλος γιατί δίνει μια ηρεμία στο κέντρο, είναι έμπειρος και πολύ καλός ποδοσφαιριστής και σίγουρα και ο Μποχώνης που μ’ έχει βοηθήσει αρκετά γιατί παίζουμε στην ίδια πλευρά και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Αλλά όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει στο να μπω στο κλίμα της ομάδας και θέλω να τους ευχαριστήσω».

 

Το σχόλιο του για την ομάδα του τόπου του, τον Αετό Ανωγείων:

 

«Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί έχει μπει και ο πατέρας μου στην διοίκηση (γελάει). Τώρα θα κριθεί την άλλη εβδομάδα το αν θα σωθεί η ομάδα».

 

 

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook