Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, πραγματοποίησε σήμερα, Δευτέρα 13 Απριλίου 2013, η Σύμβουλος Πολιτικών, Οικονομικών και Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας του Καναδά, κα Allison Stewart, συνοδευόμενη από την Υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Σχέσεων της Πρεσβείας, κα Ζωή Δελήμπαση.

Σκοπός της επίσκεψης της κας Stewart στα Χανιά είναι οι συνεργασίες σε επίπεδο επενδύσεων υδροπλάνων και ανταλλαγών σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Η κα Stewart δήλωσε επίσης ενθουσιασμένη όχι μόνο από την ομορφιά του τόπου, αλλά και από το καλό κρασί και την εξαίρετη κρητική κουζίνα.

Σε ερώτησή της κας Stewart σχετικά με την οικονομική κρίση και το βαθμό που επηρεάστηκε η Κρήτη και το τουρισμός της, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε ότι η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος από το Θεό και από τους ανθρώπους της, και έτσι έχει υποφέρει λιγότερο από την υπόλοιπη χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει υποστεί σημαντικές μειώσεις στον οικονομικό τομέα. Ο κ. Βουλγαράκης συνέχισε την ανάλυσή του υπογραμμίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η έλλειψη σταθερής διοικητικής δομής, η οποία να μπορεί να ‘συνεργάζεται’ με τη νομοθεσία ώστε να απεμπλακεί το Κράτος από το πολύπλοκο διοικητικό σύστημα που υφίσταται σήμερα. Ο θεσμός της Περιφέρειας, πρόσθεσε ο κ. Βουλγαράκης, είναι εκείνος που μπορεί να βοηθήσει σ’αυτήν την κατεύθυνση, όπως έχει αποδειχθεί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε ότι ο πρωτογενής τομέας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Κρήτη αφενός, και αφετέρου από τον αριθμό των ξένων τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα, περίπου το 30 % επισκέπτεται την Κρήτη. Ανταποκρινόμενος σε σχετική ερώτηση της κας Stewart, o κ. Βουλαγάρκης πρόσθεσε ότι η τουριστική περίοδος απορροφά και μεγάλο μέρος εποχικών υπαλλήλων, κυρίως νέων, πράγμα το οποίο χαμηλώνει τους δείκτες της ανεργίας στην Κρήτη. Υπογράμμισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας μαστίζει περισσότερο τους μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να βρουν εργασία στον τομέα τους.

Η κα Stewart ανέφερε ότι υλοποιείται από το Φεβρουάριο του 2013 πρόγραμμα φιλοξενίας νέων από την Ελλάδα στο Καναδά, το οποία δίνει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να περάσουν ένα χρόνο στον Καναδά με ανοιχτή άδεια εργασίας, να ταξιδέψουν και αναζητήσουν εργασία, να αποκτήσουν εμπειρίες και να τις φέρουν πίσω στη χώρα τους, ή ενδεχομένως να κάνουν τις απαιτούμενες επαφές ώστε να βρουν μόνιμη εργασία εκεί.

Τελειώνοντας ο κ. Βουλγαράκης κάλεσε την κα Stewart να επισκεφτεί τα Χανιά και προσέφερε αναμνηστικά δώρα τουριστικής προβολής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook