Η Αντζελίνα Τζολί αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο.

Σε άρθρο της με τίτλο "η ιατρική επιλογή μου" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νιου Γιορκ Τάιμς", η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σ' αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

Η μητέρα της διάσημης ηθοποιού ταλαιπωρούνταν από τον καρκίνο του μαστού για πάνω από δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη για τη ζωή στην ηλικία των 56 ετών.

«Ευτυχώς πρόλαβε να γνωρίσει και να αγκαλιάσει τα πρώτα της εγγόνια. Τα υπόλοιπα παιδιά μου δεν είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και να μάθουν πόσο αγαπητή και χαρισματική ήταν», γράφει χαρακτηριστικά η ίδια.

«Γράφω για αυτό διότι ελπίζω πώς άλλες γυναίκες θα παραδειγματιστούν και ίσως να επωφεληθούν από τη δική μου εμπειρία. Ο καρκίνος είναι μία λέξη που συνεχίζει να τρομοκρατεί τον κόσμο και δυστυχώς τον... αναγκάζει να χάνει πολλές φορές τη δύναμή του. Ευτυχώς, σήμερα με μια εξέταση στο αίμα μπορείς να μάθεις εάν ανήκεις στις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο καρκίνος του μαστού σκοτώνει 458.000 γυναίκες τον χρόνο.


protothema.gr