Νέα σύσκεψη θα έχει σε λίγη στο υπουργείο Οικονομικών η διακομματική επιτροπή για θέματα φορολογίας. Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα εξετάσουν θέματα σχετικά με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), αλλά και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, η οποία θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξειδικευθούν τα κριτήρια για την πλήρη απαλλαγή από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων ή για τη μείωσή του και την πληρωμή του σε περισσότερες δόσεις για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Συγκεκριμένα και όπως δημοσιεύει το in.gr, με την απόφαση θα διευκρινίζεται σε ποιες περιπτώσεις το ΕΕΤΑ θα καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις, σε ποιες περιπτώσεις θα καταβάλλεται μειωμένο, αλλά και ποιοι φορολογούμενοι θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση πληρωμής του.

Η ελάφρυνση θα αφορά τα ακίνητα που αποτελούν την κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία του φορολογουμένου που βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλείται με φτώχεια και ανήκουν κατά κυριότητα ή επικαρπία σε αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος για την χρηματοδότηση της παραπάνω ελάφρυνσης υπολογίζεται μεταξύ 35 – 50 εκατ. ευρώ και εξετάζεται να χρηματοδοτηθεί από την αύξηση του ΕΕΤΑ στους περισσότερους φορολογούμενους.

Ένα από τα σενάρια προβλέπει την βεβαίωση του πρόσθετου ποσού ως εξής:

 

Πρόσθετος Φόρος

Ύψος ΕΕΤΑ

5 ευρώ

300 έως 500 ευρώ

10 ευρώ

500 έως 1.000 ευρώ

20 ευρώ

1.000 έως 2.000 ευρώ

30 ευρώ

2.000 έως 3.000 ευρώ

40 ευρώ

3.000 έως 4.000 ευρώ

50 ευρώ

4.000 έως 5.000 ευρώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook