Με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου προσάμμωσης των νοτίων παραλίων του Νομού Ηρακλείου, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα, όπως απαντάει σε Παρέμβαση του Βουλευτή του Νομού Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο, έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη με θέμα: «Υποστήριξη μελέτης διερεύνησης ακτομηχανικής και χωροταξικής συμπεριφοράς νοτίων παραλίων Νομού Ηρακλείου για τη διαπίστωση προβλημάτων προσάμμωσης λιμενικών έργων και διάβρωσης ακτών, με σκοπό την επιλογή κατάλληλης θέσης για τη δημιουργία νέου εμπορικού λιμένα».
Σημειώνεται ότι το παραπάνω έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Οδικοί άξονες, Λιμάνια, Αστική Ανάπτυξη» με τελικό δικαιούχο τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Ενώ στην απάντηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: « Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 17 -4- 2013 στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, με την παρουσία των εμπλεκόμενων Δημάρχων, αποφασίστηκε να αποστείλουν στον ΟΛΗ Α.Ε. αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους, με τις οποίες θα εκφράζουν τη συναίνεση τους στην εξομοίωση των περιοχών που καταλαμβάνουν τα αλιευτικά καταφύγια σε ζώνη λιμένα και στη συνέχεια ο ΟΛΗ θα υποβάλλει το αίτημα στη Γενική Συνέλευση της Λ.Ε. ώστε ο μέτοχος (ΤΑΙΠΕΔ) να αποφασίσει σχετικά. 
Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω διαδικασίες ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην εξομοίωση ζώνης λιμένα στις περιοχές των αλιευτικών καταφυγίων ώστε να έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης έργων σε αυτά», καταλήγει η απάντηση του Υπουργείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook