Η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνει «Έκθεση Ανθοκομίας- Δενδροκομίας- Λαχανοκομίας- Βοτάνων και Έκθεση Αγροτικού βιβλίου» στο πάρκο Γεωργιάδη 16 με 22 Μαΐου. 

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της πλούσιας φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας, αλλά και η στήριξη των τοπικών παραγωγών μας. Στην έκθεση συμμετέχουν ως εκθέτες, τοπικοί παραγωγοί φυτών και ανθέων, φυτικών καλλυντικών και βοτάνων της Κρήτης κ.α. 

Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση αγροτικού βιβλίου για την πλούσια χλωρίδα της Κρήτης και τις ευεργετικές για την υγεία μας ιδιότητες των βοτάνων του τόπου μας. Η έκθεση, με την συνδιοργάνωση του δήμου Ηρακλείου, θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αναφερόμενος σχετικά επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια ξεχωριστή έκθεση που ευελπιστούμε να την κάνουμε θεσμό, καθώς δίνουμε χρώμα, στηρίζοντας τους τοπικούς παραγωγούς μας, προσφέροντας παράλληλα στους πολίτες αλλά και στους ξένους επισκέπτες μας την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την χαρισματική και τόσο προικισμένη Κρητική φύση. Καλούμε όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και να συμμετέχει ενεργά στην έκθεση».