Δύο ιερείς με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργούν στο μικρό νησί των Κυκλάδων, στη Σίκινο, με τον έναν να είναι πρώην βατραχάνθρωπος και κομάντο, ενώ ο δεύτερος είναι εξαίσιος βιολιστής και καλός τραγουδιστής.

Ο πατέρας Σπυρίδωνας Βουρλάκος, σε ηλικία 16 ετών υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό και στη συνέχεια υπηρέτησε ως μάγειρας στα καράβια, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του.

Στα 20 έγινε βατραχάνθρωπος, ενώ αργότερα έγινε κομάντο σε ειδική ομάδα της Χωροφυλακής Ρεθύμνου, αποσπώντας πολλές διακρίσεις, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ωστόσο εγκατέλειψε το Σώμα προκειμένου να εγκατασταθεί στη Σίκινο και να γίνει ιερέας και πλέον στην ηλικία των 60 δηλώνει «ευλογημένος και ευχαριστημένος», που έγινε ιερέας στο μικρό νησί.

Στη Σίκινο, δεν υπάρχει μόνο ο παπάς-κομάντο, αλλά και παπάς-βιολιστής, ο πατέρας Θεόδωρος Αρσενικός, ο οποίος είναι βιολιστής και πλέον τραγουδάει αρκετά βράδια, με τον ίδιο να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε πανηγύρια και γιορτές μαζευόμαστε οι κάτοικοι και παίζω με το βιολί παραδοσιακά, νησιώτικα, τραγούδια. Επίσης, είναι δύσκολοι οι χειμώνες στο νησί και πρέπει να βρούμε τρόπους να περάσει η ώρα και να διασκεδάσουμε. Γι' αυτό μαζευόμαστε είτε σε σπίτια, είτε σε κάποιο μαγαζί, τρώμε και πίνουμε όλοι μαζί παρέα».

Τις ώρες που δεν έχει λειτουργία, ο ιερέας ασχολείται με τα μελίσσια, καθώς είναι έμπειρος μελισσοκόμος, ενώ καλλιεργεί και τον κήπο του.

iefimerida.gr