Υπέρ της απεργίας τάσσονται οι τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις ψηφοφορίες που διεξάγονται σήμερα, Τρίτη, σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ΕΛΜΕ θα αποφασίσουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και από τις 20 ώς τις 24 Μαΐου (τις έξι πρώτες μέρες των πανελληνίων).

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, θα συναντηθεί το απόγευμα της Τρίτης (στις 18:30 μ.μ.) με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση αναμένονται δηλώσεις του κ. Τσίπρα.

Την Τετάρτη, το προεδρείο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΝΔ, Μ.Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα με το Βήμα, ο κλάδος των καθηγητών σκοπεύει να αξιοποιήσει την ψηφοφορία, προκειμένου να στείλει μήνυμα αποφασιστικότητας στην κυβέρνηση. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία ήταν μαζική.

Στις 15 Μαΐου θα συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Παράλληλα, την Τετάρτη το πρωί στις 10:00, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα μεταφέρουν τις απόψεις των συναδέλφων τους στην γενική συνέλευση της διοίκησης της ΟΛΜΕ που θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για κοροϊδία από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, καθώς είχε ζητήσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εξετάσεων, αίτημα που η ΑΔΕΔΥ απέρριψε.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επίδοση των φύλλων πορείας στους 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης. Η επιστράτευση τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε η ΟΛΜΕ για να «παγώσει» τη διαδικασία της επιστράτευσης απέρριψε -κατ\’ αρχήν- το αίτημά της, ωστόσο η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7 Ιουνίου 2013.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook