Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες αντιπροσωπεία της Καναδικής Πρεσβείας στην Κρήτη και αν μη τι άλλο το θέμα των συζητήσεων είναι οι επενδύσεις και η συνεργασία των Καναδών με την Κρήτη.

Σημειωτέον ότι οι Καναδοί, εκτός της μεγάλης επένδυσης που έκαναν στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για μια σειρά από άλλα σχέδια για την Ελλάδα.

Τα θέματα συζήτησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη ήταν οι επενδύσεις στα Υδροπλάνα, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου συζήτησε μαζί τους για τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά για Ελεύθερο Εμπόριο. Κοινό θέμα όλων των συζητήσεων ήταν και η Διακρατική Συμφωνία Ελλάδας – Καναδά που επιτρέπει την Ελεύθερη Διακίνηση Νέων ηλικίας 18-35 ετών από και προς τον Καναδά και την Ελλάδα.

“In to the point” στην συζήτηση o κ. Βουλγαράκης σε αντίθεση με το Δήμαρχο, αφού το θέμα των Υδροπλάνων αφορά και στην Κρήτη και όπως φαίνεται είναι ένα «ζεστό» και άμεσο.

Ενώ ο κ. Κουράκης μάλλον μίλησε με τις εκπροσώπους τις Πρεσβείας λίγο περί ανέμων και υδάτων, δηλαδή για τις δυνατότητες στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, την μείωση των δασμών κλπ, θέματα κλασικά και τυπικά σε ανάλογου είδους συναντήσεις.

Ωστόσο όμως ο Δήμαρχος κέρδισε τις εντυπώσεις στο επικοινωνιακό κομμάτι, αφού ποζάρει σε μία από τις φωτογραφίες αγκαλιά με τις κυρίες της Πρεσβείας, ενώ ο κ. Βουλγαράκης παρέμεινε στο κλασικό θέμα φωτογράφισης: η στιγμή της «απονομής του αναμνηστικού δώρου».

Γιάν. Ξ.

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook