Έρευνα διεξάγει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, όπως ανακοινώθηκε για την κακοποίηση 15χρονου Αφγανού, από άγνωστα άτομα στην πλατεία Αττικής.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με καταγγελίες των Γιατρών του Κόσμου ο ανήλικος δέχτηκε επίθεση τη Δευτέρα του Πάσχα, από έξι άτομα, που φορούσαν μαύρα ρούχα, τα οποία τον ρώτησαν από που είναι και αν έχει δικαιολογητικά για την παραμονή του στην Ελλάδα και στη συνέχεια τον χαράκωσαν στο πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι.

Ο 15χρονος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα, αλλά το περιστατικό δεν καταγράφηκε. Αυτή την ώρα φιλοξενείται σε ξενώνα, ενώ ενημερώθηκε και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και κινήθηκαν οι δικαστικές διαδικασίες.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι αμέσως μετά την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών, διατάχθηκε έρευνα, για πλήρη διερεύνηση του θέματος, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Διευκρινίζεται επίσης, σχετικά με κάποια από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο ανήλικος κρατήθηκε, ενώ ήταν έτοιμος να αναχωρήσει αεροπορικώς για Ελβετία με την οικογένειά του, ότι «από τα στοιχεία και τις καταγραφές του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Αθηνών, δεν προκύπτει κράτηση του συγκεκριμένου αλλοδαπού».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook