«Στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί των παιδιών γίνονται με βάση το Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», απαντά το Υπουργείο Υγείας στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ενώ στην απάντηση του Υπουργείου επισημαίνεται ότι: «λόγω της αύξησης των ανασφάλιστων πολιτών και προκειμένου να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία μέσω της εμβολιαστικής κάλυψης των πληθυσμιακών ομάδων, άπορων και ανασφάλιστων και αυτών που δεν μπορούν να έχουν υγειονομική περίθαλψη για οποιουσδήποτε ασφαλιστικούς λόγους, παιδιών και εφήβων, πραγματοποιείται δωρεάν ο εμβολιασμός αυτών με εμβόλια που χορηγούνται από το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Εφήβων και παιδιών».

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Υγείας τονίζει πως για να διασφαλίσει την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας προς τους πολίτες της Χώρας εξέδωσε εγκυκλίους, σύμφωνα με τις οποίες οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε όλες τις Κρατικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας, εξηγώντας όμως ότι η ακριβής εκτίμηση του συνολικού αριθμού των ανασφάλιστων παιδιών που πρέπει να εμβολιασθούν δεν είναι εφικτή, διότι δεν καταγράφεται πουθενά επίσημα αυτή η ειδική κατηγορία.

Αυτό ενδεχομένως να έχει προκαλέσει μια καθυστέρηση στη διάθεση των εμβολίων.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας όμως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Γενικές Δ/σεις των Περιφερειών, προκειμένου να καλυφθούν οι αναδυόμενες ανάγκες», καταλήγει η απάντηση του Υπουργείου στον κ. Κεγκέρογλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook