Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/5/2013 επίσκεψη του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέα Ξανθού στον Πλακιά.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”ο κ. Ξανθός , συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή στις τελευταίες εκλογές Λουλούδη Ηλία και στελέχη της οργάνωσης Αγίου Βασιλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ , συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα του τουριστικού τομέα αλλά και ειδικότερα προβλήματα που αφορούν την νότια τουριστική ζώνη του Ρεθύμνου .

Επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των υπόλοιπων επαγγελματιών του τουρισμού ότι το σημαντικότερο πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη ρευστότητας λόγω της διακοπής του τραπεζικού δανεισμού, της απαίτησης των προμηθευτών για άμεση αποπληρωμή και της πολύμηνης καθυστέρησης των τουριστικών πρακτορείων να καλύψουν τις οφειλές τους .
Άλλο σοβαρό ζήτημα είναι η εγκατάλειψη των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και , όσον αφορά τους ξενοδοχοϋπάλληλους , η αδυναμία ένταξης των περισσοτέρων στο ταμείο ανεργίας από φέτος , λόγω της νέας ρύθμισης για τα εποχικά επαγγέλματα.

Τονίστηκε επίσης η ιδιαιτερότητα των νότιων παραλίων του Ρεθύμνου λόγω της μεγάλης απόστασης από τις πύλες εισόδου των τουριστών ( κυρίως το αεροδρόμιο Ηρακλείου) και της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου της ενδοχώρας του Νομού , με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη επιβάρυνση στο κόστος μεταφοράς και στο χρόνο άφιξης στον τελικό προορισμό , γεγονός που καθιστά ασύμφορη για τα τουριστικά πρακτορεία τη μετακίνηση των επισκεπτών προς την ευρύτερη περιοχή .

Αναφέρθηκε ως πολύ σημαντική εξέλιξη η δημοπράτηση του βιολογικού του Πλακιά , που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της περιοχής . Αντίθετα επισημάνθηκε το πρόβλημα της μη ουσιαστικής λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου του Πλακιά , για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα επίσημος φορέας διαχείρισης. Τέλος , αναδείχθηκε το έλλειμμα αστυνόμευσης της περιοχής , που εμφανίζει ανησυχητικά φαινόμενα παραβατικότητας .

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στη γενικότερη οικονομική και πολιτική συγκυρία και στην ανάγκη αντιστροφής του σημερινού κλίματος παραγωγικής και κοινωνικής καταστροφής που ναρκοθετεί κάθε αναπτυξιακή προοπτική και στον τουριστικό τομέα. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί απαραίτητη μια νέα στρατηγική τον τουρισμό και την ενσωμάτωση της σε ένα συνολικό σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας. Κατέθεσε μάλιστα στους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της περιοχής την γραπτή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την τουριστική πολιτική , ζητώντας τους να συμβάλλουν με τις παρατηρήσεις τους στη μεγαλύτερη εξειδίκευση των προγραμματικών του επεξεργασιών σ’ αυτό τον πολύ ζωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook