Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, κατηγορώντας τον ότι «καταφρονεί το Κοινοβούλιο».

Αφορμή στάθηκε η η κατάθεση από πλευράς της κυβέρνησης τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, οι οποίες ο σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη είναι άσχετες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου (όπως οι ρυθμίσεις για τις άδειες στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και για εκπαιδευτικά θέματα).

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τον κ. Στουρνάρα λέγοντας ότι «καταφρονεί το Κοινοβούλιο» υπογράφοντας άσχετες τροπολογίες.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι άσχετες τροπολογίες είναι επαναλαμβανόμενη τακτική, κάνοντας λόγο για «μιθριδατισμό μέχρι μυελού οστέων» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, είπε ότι η κυβέρνηση «δεν έκανε κάτι παρά τω Κανονισμώ της Βουλής».

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε από την προεδρεύουσα Μ. Κόλλια-Τσαρουχά να απαντήσει αν παραβιάζεται ο Κανονισμός με τις άσχετες τροπολογίες.

«Εγώ θα το πω αυτήν τη στιγμή; Εγώ ή ο πρόεδρος της Βουλής και το προεδρείο;», απάντησε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ ο Θ. Σκορδάς συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται» η κατάθεση τροπολογιών.

«Τον κανονισμό τον κάναμε λίγο λάστιχο. Θα το θέσω στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής», σχολίασε η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο τρόποι για να σταματήσουν οι άσχετες τροπολογίες: είτε να σταματήσει η κυβέρνηση να καταθέτει τέτοιες τροπολογίες, είτε «οι διαμαρτυρόμενοι κυβερνητικοί βουλευτές κάνοντας ένα βήμα παραπάνω να καταψηφίσουν διατάξεις του νομοσχεδίου».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook