Η Μινεσότα έγινε η 12η πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που επιτρέπει το γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ιδίου φύλου, καθώς ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μάρκ Ντέιτον υπέγραψε την Τρίτη το σχετικό νόμο.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Μινεσότα», δήλωσε ο κ. Ντέιτον πριν από την υπογραφή του νόμου μπροστά σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων ενθουσιωδών ατόμων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης την περασμένη Πέμπτη, ενώ η πολιτειακή Γερουσία υπερψήφισε τη Δευτέρα.

Εκτός της Μινεσότα και το Ρόντ Άιλαντ, η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, επέτρεψε τους γάμους ομοφυλόφιλων στις 2 Μαΐου, ακολουθούμενη από το Ντελαγουέρ ενώ είχε προηγηθεί η Αϊόβα. Άλλες εννέα πολιτείες έχουν νομιμοποιήσει το γάμο ομοφυλόφιλων από το 2004: Το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ, η Νέα Υόρκη το Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, οι συνταγματικές απαγορεύσεις παραμένουν σε 31 άλλες πολιτείες της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων στα τέλη Ιουνίου.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook