Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει μηχανισμό υποκλοπής προσωπικών ψηφιακών δεδομένων σε Α.Τ.Μ. τράπεζας στα Καμένα Βούρλα.

Το Σάββατο, σύμφωνα με το lamiareport.gr,  κάποιος πολίτης πήγε να κάνει ανάληψη από το συγκεκριμένο ΑΤΜ. Όταν βγήκε η κάρτα του διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού είδε και μια άλλη κάρτα (απομίμηση), την οποία είχαν τοποθετήσει οι δράστες και η οποία προφανώς ξεκόλλησε και βγήκε μαζί με την δική του.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα οι Αστυνομικοί του Α.Τ. δεν άργησαν να εντοπίσουν την κρυφή κάμερα που ήταν πολύ καλά κρυμμένη πάνω από το πληκτρολόγιο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδιο ηλεκτρονικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο μέρη, τον οποίο οι δράστες είχαν τοποθετήσει στο Α.Τ.Μ., με σκοπό την εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών και την υποκλοπή προσωπικών ψηφιακών τους δεδομένων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν, μία απομίμηση εισόδου στο σημείο υποδοχής των καρτών με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα και μία ψηφιακή μικροκάμερα, τοποθετημένη πάνω από το πληκτρολόγιο, για την καταγραφή των αριθμών PIN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport το πιθανότερο είναι οι δράστες να τοποθέτησαν το μηχανισμό την Παρασκευή το απόγευμα με σκοπό να τον πάρουν την Κυριακή το βράδυ, όμως ξεκόλλησε η «απομίμηση» και τους χάλασε τα σχέδια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook