Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013\” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Μαΐου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», και ώρα 19.30, η Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ) θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Οι μικροί Φαρισαίοι»

Το έργο γράφτηκε το 1954 κι είναι μια κωμωδία με πολύ γέλιο, πολύ σάτιρα αλλά και επικαιρότητα…… που καυτηριάζει σκανδαλώδεις κοινωνικές καταστάσεις, όμοιες με αυτές που συναντούμε στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα.

Θέμα του είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα» – απιστίες, καταχρήσεις, κλεψιές…. με την φιλανθρωπική τους δράση. Η ιστορία πλέκεται γύρω από τον Ανδρέα Ντελή, που διαχειρίζεται χρήματα της εκκλησίας διά ίδιον όφελος. Ηθικολόγος στο έπακρο, δίνει στον εαυτό του το δικαίωμα να απατά τη γυναίκα του… να της κάνει πανάκριβα δώρα, ενώ ο σύζυγός της υποκρίνεται κι αυτός… κάνοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα. Στο σύνολο των καταστάσεων, προστίθεται και ο Αριστείδης ο Aτυχής, ένας αφελής νεαρός, που, με τις απανωτές γκάφες του, μπερδεύει τα πράγματα με ξεκαρδιστικό τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook