Λίγες ημέρες μετά τη βάρβαρη επίθεση κατά του 14χρονου Αφγανού στο κέντρο της Αθήνας, νέο κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης καταγράφηκε την Τρίτη.

Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένας 20χρονος Σύρος, που δέχτηκε επίθεση στην πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, ο νεαρός δέχτηκε την επίθεση ενώ έβγαινε από το σταθμό του Μετρό στην Πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με τον Νικήτα Κανάκη των ''Γιατρών του Κόσμου'', πέντε μαυροφορεμένοι άνδρες τον πλησίασαν, τον ρώτησαν από πού είναι και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Συμπατριώτες του τον μετέφεραν στα ιατρεία των ''Γιατρών του Κόσμου'' στην πλατεία Κουμουνδούρου, σύμφωνα με το nocomments, προκειμένου να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα στη δημοσιότητα δόθηκε την Τρίτη ένα βίντεο-μαρτυρία του 14χρονου Αφγανού ο οποίος δήλωσε: "Τώρα χτύπησαν εμένα. Ας γίνει κάτι να μην ξαναχτυπήσουν άλλους".

Την επίθεση διερευνά η υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε σαφές ότι το παιδί ούτε θα συλληφθεί ούτε και θα απελαθεί ο νεαρός και θα γίνουν προσπάθειες να ενωθεί και πάλι με την οικογένειά του. Ένα παιδί που από τα 14 του χρόνια, γνώρισε το απάνθρωπο πρόσωπο του ρατσισμού. Απλά επειδή βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή.


news247.gr