Δειλά-δειλά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η επισκεψιμότητα της Μαρίνας του Ρεθύμνου από κρουαζιερόπλοια. Μια μορφή τουρισμού που θα μπορούσε να δώσει καθοριστική ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Το Ρέθυμνο αποτελεί ήδη, έναν δημοφιλή, ελκυστικό τουριστικό προορισμό που θα μπορούσε να προσελκύσει σε πιο μόνιμη και σταθερή βάση κρουαζιερόπλοια, με ανάγκη να επιστρατευθούν οι δημόσιες σχέσεις παραγόντων του τουρισμού και της κοινωνίας εν γένει, ώστε να χωρέσει στο πρόγραμμα των εταιρειών και το Ρέθυμνο.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα η κρουαζιέρα προτιμά τη Ρόδο, την Πάτμο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά και το γειτονικό Ηράκλειο, λόγω αρχαιολογικού πλούτου με το Ρέθυμνο να πρέπει άμεσα να καταστήσει επισκέψιμη την Αρχαία Ελεύθερνα.

Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί σύμφωνα με τον Πρόεδρο Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου, Γιάννη Τριποδιανό, \”το ότι οι 6 ηγέτες της κρουαζιέρας παγκοσμίως που ελέγχουν το 90% της αγοράς, ενώ μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν κατά κύριο λόγο στην Καραϊβική, πλέον δείχνουν να έχουν δελεαστεί και να προτίθενται να ασχοληθούν σοβαρά και με την περιοχή της Μεσογείου.\”

Το Λιμενικό Ταμείο από την πλευρά του, με τη σχετική μελέτη της λιμενολεκάνης δρομολογεί τις διαδικασίες ανάπτυξης των αναγκαίων υποδομών για την κρουαζιέρα, ενώ ο Πρόδερός του, Μίνως Αλεφαντινός, συγκάλεσε σύσκεψη των αρμοδίων φορέων για να αγκαλιαστεί η νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της πόλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook