Επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο ασφάλισης οχημάτων με Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας σε ασφαλιστικές εταιρίες εξωτερικού απ’ ευθείας και χωρίς νομιμοποίησή τους εδώ. Πληροφορίες που φθάνουν στους δημοσιογράφους του www.nextdeal.gr αναφέρουν παράπονα από ανύποπτους πολίτες που παραπληροφορημένοι ασφαλίσθηκαν μέσω πρακτόρων συνενόχων συνεργατών σε εταιρίες Βαλκανικών χωρών λόγω φθηνού ασφάλιστρου.

Είναι άγνωστες στην επίσημη πολιτεία οι διαδρομές παρανομίας; Είναι γνωστές; Αναλογίζεται τις ευθύνες της η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος; Συνειδητοποιεί τι σημαίνει για ένα θύμα το κόστος από ανασφάλιστο όχημα;


Το επικίνδυνο είναι ότι η αρμόδια εποπτεύουσα αρχή μέχρι στιγμής ΔΕΝ ενημέρωσε αρμοδίως το κοινό για να προστατευθεί παρά τις αναφορές που έγιναν. Η εικόνα της ΔΕΙΑ είναι μάλλον εικόνα «τιμωρού» και «εκδικητή» και όχι «συμμάχου» του θεσμού. Τα \”ανασφάλιστα\” ή \”κακώς ασφαλισμένα\” αφορούν τους πολίτες (που δεν θα αποζημιωθούν σε περίπτωση ζημίας), αφορούν τις ασφαλιστικές εταιρίες και την φήμη τους (επειδή δικαίως δεν τα αποζημιώνουν), αφορούν τους διαμεσολαβούντες (επειδή έχουν ποινικές ευθύνες όταν ασφαλίζουν σε παράνομες εταιρίες).

Η διαχείριση της υπόθεσης κλεισίματος ΑΣΠΙΔΑ και EVIMA  είναι «πληγή αγιάτρευτη» για τον κλάδο. Το πρόβλημα των ανασφάλιστων όπως και των κακώς και παρανόμως ασφαλισμένων συνεχίζεται με θεατή τη ΔΕΙΑ που αναλίσκεται σε κινήσεις «σιωπής» και «δημοσιογραφικές φημολογίες».


Το υπουργείο οικονομικών κ. Στουρνάρα, στερείται πολλών εκατομμυρίων εισφορών από τις παρανομίες ασφάλισης αυτοκινήτων και την εκ του μακρόθεν στάση της ΔΕΙΑ.


Αρκετές φορές αναφέρθηκαν τα σχετικά ζητήματα στο www.nextdeal.gr και για την υπόθεση ΑΣΠΙΣ και τα παρατράγουδά της, για τις προμήθειες και τις οφειλές διαμεσολαβούντων, για την τεράστια περιουσία της που απομειώνεται και εξευτελίζεται, για το «άγνωστο» παρελθόν αυτών που διαχειρίζονται την αποζημίωση ασφαλισμένων κλπ, γράψαμε για τα κυκλώματα συνεργείων, αναφερθήκαμε σε τηλεοπτικές εκπομπές λεπτομερώς για τα ανασφάλιστα, για τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών κλπ και ουδέποτε η ΔΕΙΑ έκανε μια δήλωση ενημέρωσης του κοινού.

Ενδιαφέρον έχουν παρατηρήσεις παραγόντων της αφαλιστικής αγοράς αλλά και ασφαλισμένων για τη νομική πληρότητα  και επάρκεια των νομικών υπηρεσιών της ΔΕΙΑ από πλευράς οργάνωσης και αριθμού για ένα τόσο τεράστιο έργο τόσων εταιριών.

Δημοσιεύσαμε και σχετικό δημοσίευμα που υπογράφει πρόεδρος ασφαλιστικής εταιρίας Βορείου Ελλάδος όπως και συνέντευξη του νέου προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών με σχετική αναφορά. Υπάρχουν κοινοποιήσεις από καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές σχετικών φορέων.

Ως πότε θα διαρκέσει η σιωπή; Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όσους νομίζουν ότι είναι ασφαλισμένοι. Ως πότε θα ανεχόμαστε ένα κράτος που δεν «προστατεύει» τους πολίτες του από κάθε παρανομία; Ελπίζουμε να γίνει κάτι άμεσα!

Το κοινό περιμένει δηλώσεις και διευκρινίσεις τουλάχιστον σαν απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως πχ αν μπορούν να ασφαλιστούν στην ΤΑΔΕ Βουλγαρική ή Σκοπιανή ή Ουκρανική ασφαλιστική εταιρία για λογαριασμό της οποίας υπάρχουν καταγγελίες σε περιοχές της Κρήτης, του Πειραιά και όλης της Βόρειας Ελλάδας. Απάντηση περιμένει και η Γενική Διέυθυνση Αστυνομίας.

Ας λύσει τη σιωπή της η ΔΕΙΑ προστατεύοντας το κοινό.

Διαβάστε περισσότερα στο nextdeal.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook