Ενώ δεν έχει κοπάσει η κατακραυγή για το γνωστό βίντεο με τον κανιβαλισμό νεκρού στρατιώτη των δυνάμεων του Άσαντ από αντάρτη, το περιοδικό Time αναφέρει πως μίλησε με τον εν λόγω ένοπλο και είπε πως έχει κι άλλο τέτοιο βίντεο. Η διοίκηση της συριακής αντιπολίτευσης δεσμεύεται πως θα «τιμωρήσει σοβαρά» όποιον βρεθεί ένοχος για φρικαλεότητα.

Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστήριξε πως ο ένοπλος που απεικονίζεται στο βίντεο προέρχεται από τη λεγόμενη «ταξιαρχία του Ομάρ αλ Φαρούκ».

«Κάθε ενέργεια αντίθετη στις αρχές για τις οποίες ο συριακός λαός χύνει το αίμα του δεν θα περάσει σιωπηλά και ο ένοχος θα τιμωρηθεί αυστηρά, ακόμη κι αν πρόκειται για μέλος (της εξέγερσης)», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του γενικού επιτελείου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η διοίκηση υπογράμμισε ότι ζήτησε από την επιχειρησιακή διοίκηση να διενεργήσει έρευνα «τάχιστα» για το βίντεο.

Προσπαθώντας μεταξύ άλλων και να αντιμετωπίσει το προφανές επικοινωνιακό πλήγμα, η διοίκηση των αντικαθεστωτικών υπογράμμισε πως «χαιρετίζει τον ρόλο που έχουν οι δημοσιογράφοι πολίτες στην αποκάλυψη αυτού του είδους των ενεργειών, προς όφελος του αγώνα μας».

Το περιοδικό Time υποστηρίζει πως μίλησε μέσω Skype με τον αντάρτη του βίντεο. Ανέφερε ότι ονομάζεται Χαλίντ αλ-Χαμάντ και έχει το ψευδώνυμο Αμπού Σακάρ, λέγοντας πως ενήργησε κατ\’ αυτόν τον τρόπο όταν ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη διάφορα βίντεο που δείχνουν τον τελευταίο να «ταπεινώνει» μια γυμνή γυναίκα και τις δύο της κόρες.

«Δεν βλέπετε ό,τι βλέπουμε και δεν ζείτε ό,τι ζούμε. Πού είναι τα αδέλφια μου, οι φίλοι μου, τα κορίτσια της γειτονιάς μου που βιάσθηκαν; Ας τους ευλογήσει ο Θεός» είπε, σύμφωνα με το περιοδικό.

Επιπλέον, ο αντάρτης δηλώνει ότι έχει συμμετάσχει και σε άλλες παρόμοιες πράξεις κατά μελών των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος και των σαμπίχα, μελών παραστρατιωτικών ομάδων της Δαμασκού.

«Έχω κι άλλο βίντεο. Σε αυτό πριονίζω άλλον έναν σαμπίχα με πριόνι, το πριόνι που χρησιμοποιούμε για να κόψουμε δένδρα. Τον έκοψα σε μικρά και σε μεγάλα κομμάτια» είπε.

Ο αλ-Χάμαντ δηλώνει επίσης ότι γνωρίζει ότι και οι δύο πλευρές του εμφυλίου στη Συρία χρησιμοποιούν την καταγραφή των πράξεών τους σε βίντεο για να τρομοκρατούν η μία την άλλη.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook