Νέα ένταση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή ήταν οι ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μετά την παραδοχή του κ. Διώτη ότι το διάστημα 8 Ιουλίου με 18 Αυγούστου 2011 - διάστημα κατά το οποίο είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο- άνοιξε ορισμένα αρχεία, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης της αφαίρεσε «αυθαίρετα τον λόγο σε ένα κρίσιμο στάδιο της ανακριτικής διαδικασίας» και ανέφερε ότι προσανατολίζεται να προχωρήσει σε διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς -όπως υποστηρίζει- για άλλη μια φορά γίνεται προσπάθεια με βίαιο τρόπο να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ