Σε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου υποχώρησε το ευρώ, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Εurostat (Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία) που έδειξαν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε κατά 0,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για μία νέα μείωση των επιτοκίων.

Η ανακοίνωση των στοιχείων αυτών οδήγησε την ισοτιμία του ευρώ στο 1,2888 δολάριο, καταγράφοντας πτώση 0,2%.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ συγκράτησαν επίσης προσωρινά την αύξηση των δεικτών των ευρωπαϊκών μετοχών, οι οποίες έχουν καταγράψει κέρδη σχεδόν 10% από τα μέσα Απριλίου, εν μέρει λόγω της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να μειώσει το βασικό της επιτόκιο στο 0,5% στις αρχές Μαΐου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300, που έκλεισε σε υψηλό 5ετίας χθες, άρχισε στη συνέχεια να αυξάνεται και πάλι και καταγράφει ημερήσια κέρδη 0,4%.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει δηλώσει ότι θα μειώσει και πάλι τα επιτόκια, αν οι προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής επιδεινωθούν, κάνοντας τις αγορές πιο ευαίσθητες σε κάθε ανακοίνωση στοιχείων. Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση από το τέλος του 2011.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook