Απίστευτες σκηνές, που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου, εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί έξω από τον σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο, κατά τη δωρεάν διανομή τροφίμων από παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στο Μεταξουργείο είναι θλιβερές, με τους πολίτες να μαζεύουν ακόμη και από τον δρόμο τα πατημένα μαρούλια και τα κρεμμύδια. Έλληνες και μετανάστες είχαν ανάγκη να πάρουν ακόμη και από τα υπολείμματα.

Τα προϊόντα (σ.σ.: μαρούλια, ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες και πορτοκάλια) τελείωσαν γρήγορα και οι απογοητευμένοι πολίτες διαπληκτίζονταν άλλοτε με τους πωλητές των λαϊκών αγορών και άλλοτε με τους δημοσιογράφους.video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Η κατάσταση κάποια στιγμή ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να βάλουν μπροστά τα φορτηγά για να τα... φυγαδέψουν από τους μαινόμενους πολίτες.Βέβαια, οι πολίτες κυνηγούσαν τα φορτηγά και κάποιοι πετούσαν στον αέρα σακούλες με δυο-τρεις ντομάτες, που οι πιο τυχεροί κατάφεραν να πιάσουν.

Πολλοί έμειναν παραπονεμένοι, καθώς οι πάγκοι είχαν αδειάσει. Παρ' όλα αυτά, περίμεναν στωικά και δεν απομακρύνονταν.Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών κ. Μόσχος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, επειδή δεν υπήρχαν άλλα προϊόντα να μοιραστούν, αλλά και για την κακή εικόνα που έδωσε η εκδήλωση αυτή, η οποία μεταδόθηκε από όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τις τηλεοράσεις, προβάλλοντας την εικόνα της φτώχειας των Ελλήνων πολιτών...zougla.gr