Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων, συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των καθηγητών ενάντια στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση κατέβασε αιφνιδιαστικά στις διακοπές του Πάσχα. 

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει την κυβέρνηση  για την αντιδημοκρατική απόφαση της  να επιστρατεύσει τους καθηγητές, πριν ακόμη οι Γενικές Συνελεύσεις  τους αποφασίσουν  την κινητοποίηση τους.

Η κινητοποίηση των καθηγητών είναι μια κινητοποίηση για τη δημοκρατία, το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια δωρεάν παιδεία.

Με στρατιωτικούς νόμους και επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία. Τα σχολεία δεν είναι στρατώνες.

Ο ελληνικός λαός έχει πια καταλάβει ότι δεν είναι οι καθηγητές που εμποδίζουν τα παιδιά του να δώσουν εξετάσεις , είναι η κυβέρνηση του παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια στην πλάτη των μαθητών.

Είναι η κυβέρνηση που με τις μεθοδεύσεις της οδηγεί σε υποβάθμιση του επιπέδου  σπουδών των μαθητών και όχι οι καθηγητές που αγωνιούν  και μάχονται για δωρεάν δημόσια  παιδεία και αναβαθμισμένο δημόσιο σχολειό.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, να αποσύρει  έστω και την ύστατη στιγμή το επίμαχο Νομοσχέδιο και να το ξανακατεβάσει μετά από ευρύ δημοκρατικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, θα σπάσουν την επιστράτευση στην πράξη.