Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 11 Μαΐου η 3η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού την παραμονή και την ημέρα της αιμοδοσίας.

Χιλιάδες Ηρακλειώτες ενημερώθηκαν για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη σημασία της προσφοράς αίματος για τις ζωές όλων μας και δεκάδες συμπολίτες μας ήταν αυτοί που συμμετείχαν στη διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπο, σε μια όμορφη γιορτή ανθρωπιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι και την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου, αποτέλεσμα της συνεργασία εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, συντόνισαν ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιματοκρήτης.

Σε αυτήν την σημαντική πρωτοβουλία, συμμετέχουν οι Εθελοντικές Ομάδες : ΑΤΑΧΤΟΙ, Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, Minoistas, Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, ΟΦΕΑΚ, Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η Ηλιαχτίδα», Πρόσκοποι Ηρακλείου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φοιτητική Ένωση Κυπρίων και στηρίζει η ΣΕΑΠ Ηρακλείου.

Οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν από την κινητή μονάδα του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ευχαρίστησε θερμά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της κινητής μονάδας του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου, τους Εθελοντές που εργάστηκαν για την ενημέρωση του κόσμου και την προετοιμασία της αιμοδοσίας και πάνω από όλα τους Αιμοδότες για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Εξέφρασε δε την ευχή αλλά και την βούληση όλων οι μηνιαίες αιμοδοσίες να γίνουν θεσμός και η πόλη του Ηρακλείου να πρωτεύσει και στην Εθελοντική Προσφορά Ζωής!