Ούτε σταγόνα νερού ούτε δείγμα υπαλλήλου στη Γαύδου. Το ακριτικό νησί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα έλλειψης νερού αλλά και … υπαλλήλων.

Νερό με το σταγονόμετρο

Η παροχή των υφιστάμενων γεωτρήσεων έχει ελαττωθεί. Μία ακόμα γεώτρηση λειτουργεί υποτυπωδώς, ο υδροφόρος ορίζοντας παρουσίαζει προβλήματα, τα δε πηγάδια έχουν υφαλμυρίσει, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γαύδου και τα με΄λη του δημοτικού συμβουλίου που επισκέφθηκαν το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γεώργιο Δεικτάκη.

Ο κ. Δεικτάκης κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο να μείνουν οι κάτοικοι στο νησί της Γαύδου χωρίς νερό, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη ο οποίος αντιλαμβανόμενος και εκείνος πλήρως το πρόβλημα, ανταποκρίθηκε άμεσα και θα αποστείλει Γεωλόγο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στο νησί ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση των γεωτρήσεων και του υδροφόρου ορίζοντα και να δοθεί λύση για το καλοκαίρι.

Ο κ. Δεικτάκης δεσμεύτηκε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα εκδώσει όλες τις σχετικές άδειες για την άμεση αντικατάσταση των γεωτρήσεων.

Επίσης αποφασίστηκε να εξετάσουν από κοινού με τον κ. Βουλγαράκη την δυνατότητα εξεύρεσης μόνιμης λύσης του προβλήματος.

Ο κ. Δεικτάκης στη συνέχεια ανέλαβε την υποχρέωση ως Πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ να κατασκευαστεί μια νέα γεώτρηση μέσω του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης και επικοινώνησε με τον κ. Ματζέλη τον Γενικό Δ/ντή του Οργανισμού ο οποίος θα προχωρήσει στην κατασκευή της γεώτρησης μετά την σχετική αξιολόγηση του Γεωλόγου στο κέντρο του νησιού ώστε να αντληθεί το νερό που ήδη έχει επισημανθεί ότι υπάρχει εκεί, προς όφελος των κατοίκων.

Ψάχνουν για υπάλληλο

Επιπλέον ο δήμαρχος έκανε λόγο για έλλειψη υπαλλήλων στο Δήμο. Μέχρι και σήμερα για δυόμισι χρόνια οικονομικές υπηρεσίες δεν υπήρχαν στο νησί και παραχωρούσε προσωπικό ο Δήμαρχος του Δήμου Καντάνου –Σελίνου κ. Δερμιτζάκης προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες ( έλεγχος χρηματικών ενταλμάτων και ταμειακή εξόφληση αυτών).

Ο κ. Δεικτάκης σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Δερμιτζάκη ζήτησε από τον Δήμαρχο να συνεχίσει να παρέχει έναν υπάλληλο για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου Γαύδου.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα καλύψει τον Δήμο Γαύδου και θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook