«Το 2004 η καταστροφή μου ήταν ο \’Αρσενίδης\’. Το 2010 ήταν το \’Κρεοπωλείο\’.

Κανείς δε το κατάλαβε (…) Τη συγγνώμη δε μπορώ να την καταλάβω γιατί δεν είναι αρκετή στο Θεό. Συγγνώμη ζήτησα από τους δικούς μου γιατί δεν τους άκουσα. Μπορεί να φαίνεται δειλία η κατάληξη. Δεν ήταν κανείς εκεί να με προστατέψει όταν το χρειαζόμουν. Δεν φταίω (…) ήλπιζα ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Ζήτησα από το Θεό συγχώρεση».

Τα παραπάνω ανέφερε -μεταξύ άλλων- το ιδιόχειρο σημείωμά που άφησε ο 45χρονος επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, φερόμενος ως θύμα τοκογλυφίας, πριν βάλει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας στο κενό από το μπαλκόνι της οικοδομής όπου διέμενε.

Αντίγραφο του ιδιόχειρου σημειώματος κατατέθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου δικάζεται η πολύκροτη υπόθεση τού μεγάλου τοκογλυφικού κυκλώματος.

Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 60χρονος γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης. Το σημείωμα κατατέθηκε από συνήγορο κατηγορούμενου στην υπόθεση, που φέρεται ότι παρείχε πληροφορίες στον 60χρονο σχετικά με την υπόθεση του αυτόχειρα, ο οποίος, πάντως, δεν έκανε καμία επώνυμη αναφορά ή καταγγελία για τη δράση του κυκλώματος.

Την ίδια ώρα, η ακροαματική διαδικασία για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης συνεχίστηκε με την κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ειδικής σε οικονομικά θέματα.

Όπως κατέθεσε, το διάστημα 2004-2010 κατατέθηκε το ποσό των 54,6 εκατ. ευρώ στους 31 τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο 60χρονος επιχειρηματίας, ενώ τα δηλωθέντα εισοδήματά του ήταν 13,6 εκατ. ευρώ. Κατά το ίδιο διάστημα, εξάλλου, o επιχειρηματίας εμφανίζεται να παίρνει δάνεια ύψους 2,9 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, το 2005 ο 60χρονος πήρε σε διάστημα δύο ημερών δάνεια ύψους 750 χιλιάδων ευρώ τα οποία αποπλήρωσε μέσα σε 11 μήνες.

«Προφανώς χρησιμοποιούσε τα λεφτά αυτά για άλλους σκοπούς εκμεταλλευόμενος την διάφορα τόκων (τραπεζικού με τοκογλυφικού δανείου)» εκτίμησε η μάρτυρας.

Επιπλέον, όπως κατέθεσε η ίδια, ο κατηγορούμενος δήλωσε 2.032 δελτία του ΟΠΑΠ, αξίας 749.000 ευρώ, τα οποία του απέφεραν κέρδη ύψους 5,2 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του 60χρονου επιχειρηματία κατέθεσε στο δικαστήριο ένορκη βεβαίωση ιδιοκτήτη καφέ καταγγέλλοντας ότι ο τελευταίος εκβιάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσει κατά του κατηγορουμένου.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να καλέσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook