Σοβαρές ευθύνες έχει η διοίκηση του ξενοδοχείου, για το σημερινό έγκλημα-δυσφήμιση για την Ελλάδα.

Ο Ολλανδός ήταν σε δοκιμαστική περίοδο, ωστόσο δούλευε ήδη 15 ημέρες, χωρίς να εχει προσληφθεί, πρακτικά δηλαδή δεν διέθετε πράσινη κάρτα και ούτε κάποιο άλλο έγγραφο νόμιμης εργασίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ένα πολυ ευαίσθητο πόστο, δεν ήταν ένας απλός σερβιτόρος ή καμαρωτος, είχε αναλάβει την απασχόληση ανηλίκων παιδιών.

Ηταν ο άνθρωπος στον οποίο οι πελάτες του ξενοδοχείου εμπιστεύονταν τα παιδιά τους, προκειμένου να έχουν μερικές ώρες χαλάρωσης.

Πώς είναι δυνατόν ένα ξενοδοχειο αυτού του επιπέδου, να ανέθεσε το έργο της απασχόλησης ανηλίκων σε κάποιον ο οποίος δεν διέθετε κανένα νόμιμο έγγραφο εργασίας;

Επιπλέον λόγω του σημαντικού τομέα ευθύνης, το άτομο αυτά θα έπρεπε να είχε περάσει πολλαπλούς ελέγχους και θα έπρεπε να είχαν ζητηθεί πολλαπλές εγγυήσεις προκειμένου να του ανατεθεί η συγκεκριμένη δουλειά.

Προκύπτει για μια ακόμα φορά ότι η προχειρότητα κάποιων ζημιώνει τον Ελληνικό Τουρισμό. Σημαντικότερο όλων βέβαια είναι οτι κινδυνεύει ένα αγόρι να μείνει μια ολόκληρη ζωή στο αναπηρικό καροτσάκι.

Γιάν. Ξ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook