Ένας από τους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, τον Δεκέμβριο του 2012, νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση αφού δέχτηκε επίθεση από συγκρατούμενούς του, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

Πριν από λίγους μήνες, ο βασικός κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση σκοτώθηκε μέσα στη φυλακή αυτή.

Ο Βινάι Σάρμα, 20 ετών, εισήχθη την Τρίτη σε νοσοκομείο της ινδικής πρωτεύουσας αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια στη φυλακή Τιχάρ, στα βόρεια του Νέου Δελχί, είπε ο δικηγόρος Α. Π. Σινγκ, σύμφωνα με τον οποίο ο πελάτης του έχει επίσης υποστεί δηλητηρίαση.

\”Έφτυνε αίμα και είχε υψηλό πυρετό. Επίσης, πονούσε στο στήθος. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση\”, είπε ο δικηγόρος. Ο Σινγκ υποστήριξε ότι η αιματέμεση είναι το αποτέλεσμα μιας \”σταδιακής δηλητηρίασης\” του φαγητού του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. \”Του έδιναν φαγητό αναμεμιγμένο με δηλητήριο από τις αρχές του μήνα\”, είπε χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αρχικά ο Σάρμα εισήχθη στο νοσοκομείο της φυλακής αλλά στη συνέχεια τον μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης και όταν η κατάστασή του επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε εκ νέου, σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ούτε ο διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου Λοκ Ναγιάκ, ούτε η διεύθυνση της φυλακής Ταχίρ έχουν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Στις 16 Δεκεμβρίου, πέντε άνδρες και ένας έφηβος βίασαν και ξυλοκόπησαν μια 23χρονη φοιτήτρια μέσα σε ένα λεωφορείο και κατόπιν την πέταξαν, μαζί με τον σύντροφό της, στο δρόμο. Η νεαρή κοπέλα πέθανε στις 29 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα.

Ο Σινγκ είπε ότι έκανε αίτηση αποφυλάκισης του πελάτη του για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ο δικαστής επέτρεψε πάντως στην οικογένεια του κρατουμένου να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο.

Ο Σάρμα, που εργαζόταν σε γυμναστήριο, υποστηρίζει ότι τη βραδιά του βιασμού παρακολουθούσε μια συναυλία μαζί με δύο φίλους του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook