Στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής διαβιβάστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες από την γραμματεία της κυβέρνησης.

Μάλιστα ήδη ορίστηκε ότι θα συζητηθεί στην Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 21ης Μαΐου 2013.

Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποτελεί βελτιωμένη και αυστηροποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου που είχαν προσπαθήσει να περάσουν κατά την θητεία τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και Μ. Παπαϊωάννου, με τον τίτλο: \”Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου\” σε συμμόρφωση προς απόφαση-πλαίσιο (2008/913) που έχει ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2013, το νομοσχέδιο εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, στον υπουργό Επικρατείας και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Όμως από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο προσωρινά \”παγώνει\” και θα δεχθεί βελτιώσεις. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διαβιβάστηκε στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

news247.gr από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook