Την πόρτα του γραφείου του Εισαγγελέα Ηρακλείου πέρασε ο 20χρονος Ολλανδός που προσπάθησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης να σκοτώσει τον 12χρονο Ρώσο, για έναν φορητό υπολογιστή και ένα κινητό.

Οι διώξεις που του ασκήθηκαν είναι της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας (χρήση μαχαιριού), παράνομη οπλοχρησία και κλοπή.

Αμέσως μετά οδηγήθηκε στον ανακριτή, εκεί όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, καθώς μέχρι και σήμερα δεν είχε οριστεί δικηγόρος που θα αναλάμβανε την υπόθεση.Κατά την έξοδο του από το γραφείο του ανακριτή, πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν για άλλους λόγους στο δικαστικό μέγαρο, επιτέθηκαν στον 20χρονο και απείλησαν να τον λιντσάρουν. Μάλιστα ένας προσπάθησε να τον πιάσει από τον λαιμό, αλλά με την παρέμβαση της αστυνομίας απετράπησαν τα χειρότερα, ενώ το εξαγριωμένο πλήθος τον αποδοκίμαζε.

Η τοπική κοινωνία, το πανελλήνιο αλλά και οι άνθρωποι του τουρισμού παρακολουθούν μουδιασμένοι την υπόθεση που έχει πάρει διαστάσεις, την ώρα που ο μικρός που μαχαιρώθηκε από τον Ολλανδό δίνει τη δική του μάχη σε νοσοκομείο της Αθήνας, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αναπηρία του παιδιού (Δείτε Εδώ)

Το δικαστικό μέγαρο είναι ''αστακός'' από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί, ενώ ο 20χρονος ο οποίος έφτασε περίπου στις 10 το πρωί, μπήκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου για να μην περάσει μπροστά από συγκεντρωμένους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Μάλιστα ο νεαρός που λίγες ώρες πριν αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον μικρό από τη Ρωσία, δε θυμίζει σε τίποτα το πρόσωπο που είδε το φως της επικαιρότητας μέσα από προσωπικές του φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πρόκειται για έναν μικροκαμωμένο νεαρό που θυμίζει έφηβο.