Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι ίσως η κορυφαία ανεξάρτητη ποδηλατική εκδήλωση προβολής του Ποδηλάτου ως εναλλακτικού καθημερινού τρόπου μετακίνησης, ψυχαγωγίας, τουρισμού και τρόπου ζωής.

Μέσα από αυτή δίδεται η δυνατότητα να περάσουν συγκεκριμένα αιτήματα προς την Πολιτεία.

Φέτος το θέμα είναι η Οδική Ασφάλεια

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”για 6η συνεχόμενη χρονιά, την Kυριακή 19 Μαΐου, οι δρόμοι της Ελλάδας πλημμυρίζουν ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης. Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα: Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.

Ζωή είναι να κυκλοφορούν οι ποδηλάτες όλων των ηλικιών σε καλά σχεδιασμένους και προστατευμένους ποδηλατόδρομους. Ζωή είναι να κινούνται με άνεση και ασφάλεια τα παιδικά καρότσια, οι ηλικιωμένοι, τα ΑΜΕΑ. Ζωή είναι να έρχεται το λεωφορείο στην ώρα του, να κινείται γρήγορα με λογικό κόστος.

Ζωή είναι να απομακρύνει η τροχαία από τους δρόμους τους επικίνδυνους οδηγούς, κάνοντας σωστά τη δουλειά της. Τα τροχαία εγκλήματα θα ήταν λιγότερα με αποτελεσματική αστυνόμευση, εκπαίδευση των οδηγών και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία. Τρόποι υπάρχουν. Ζητάμε να υπάρξει και η θέληση.
Φέτος, 45 πόλεις της Ελλάδας παίρνουν μέρος σε αυτήν:

Η 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στα Χανιά διοργανώνεται από τους ΠοδηΛάτρεις και η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 19/5, στην πλατεία Αγοράς στις 17:30 το απόγευμα. Καλούμε όλους τους πολίτες της πόλης, να πάρουν τα ποδήλατά τους, και να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί στην πόλη, δίνοντας με την παρουσία τους το μήνυμα που αξίζει.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook