Εγκρίνεται το έργο «εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Χάρακα», μετά από πιέσεις των τοπικών φορέων του Δήμου και του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, όπως επιβεβαιώνει και η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρου Καλαφάτη, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού: «με την με Α.Π. 102052/26-2-13, Απόφαση του Γεν. Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΠΠΕΡΑΑ και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, η Πράξη «Πρότυπο Επιδεικτικό Έργο εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Χάρακα του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων» με κωδικό MIS 363940, Δικαιούχο το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και επιλέξιμο προϋπολογισμό 500,167.55€».
Το Γυμνάσιο Λύκειο Χάρακα είναι κατασκευασμένο το 1954 και διαθέτει χώρους 1.196 m2. Το εν λόγω πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση νέας σύγχρονης θερμομόνωσης, την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων, την εγκατάσταση καυστήρα βιομάζας και την τοποθέτηση δύο ηλιακών συλλεκτών. Ακόμα, προβλέπεται η εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής, φωτοβολταϊκών ισχύος 1 KW, και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook