Η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο να συμμετέχουν την Κυριακή 19 στην Παγκρήτια Κινητοποίηση που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης στη Βάση της Σούδας.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Η Λαϊκή Επιτροπή Μαλεβιζίου καταδικάζει τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας που συνιστούν νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, από τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ μαζί με την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία ενάντια στο συριακό λαό. 

Η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τη διεκδίκηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς του ενεργειακού πλούτου, ενέχουν κίνδυνο γενικευμένου πολέμου. 

Ο ελληνικός λαός επιβάλλεται να είναι σε ετοιμότητα, να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά, πιστή στις δεσμεύσεις της, στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, ετοιμάζεται να προσφέρει τις επιπλέον «διευκολύνσεις» που της ζητήθηκαν στη βάση της Σούδας. 

Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό, υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Να διεκδικήσει:

• Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής και της χώρας μας.

• Να υπάρξει άμεση απεμπλοκή, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε "συμβατική υποχρέωση" και συμφωνία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.

• Να μη χρησιμοποιηθεί, να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

• Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. 
ΈΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΙ!

Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες, τα σωματεία, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν την Κυριακή 19 Μάη στην Παγκρήτια κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης. 

• Αναχώρηση από το Ηράκλειο στις 08:30 π.μ από το άγαλμα του Βενιζέλου 
• Προσυγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς στα Χανιά στις 12:00 μ.μ"