Μία νέα σπορ έκδοση του Volvo V40 έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα του V40. Πρόκειται για την έκδοση V40 T4 R-Design Polestar, της οποίας την άμεση έναρξη των πωλήσεων ανακοινώνει η VolvoCarHellas με αρχική τιμή 26.500 ευρώ (με απόσυρση).

H έκδοση V40 T4 R-Design Polestar φορά το γνωστό 1.6 turbo κινητήρα βενζίνης ο οποίος με τη νέα χαρτογράφηση της Polestar, αποδίδει πλέον 200 ίππους (από 180 ίππους) και 285 Νm ροπή.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι δεν έχει γίνει καμία μεταβολή η τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων του μοντέλου ενώ φυσικά και η εγγύηση του αυτοκινήτου παραμένει αμετάβλητη.

Το νέο Volvo V40 διατίθεται είτε με το στάνταρντ DynamicChassis, είτε με το κατά 10mm χαμηλωμένο αμάξωμα SportChassis, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με το σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R.

\"\"

V40 Polestar

Στον τομέα της εμφάνισης το εμπρός μέρος αποπνέει το δυναμισμό της σχεδιαστικής φιλοσοφίας R-Design και χαρακτηρίζεται από το χρωμιωμένο περίγραμμα της μάσκας.

Η σπορ κουλτούρα της έκδοσης συμπληρώνεται επίσης από το σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, τις λεπτομέρειες «βουρτσισμένου» αλουμινίου και τον πίσω διαχύτη με τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων στα άκρα.

Στον έντονο δυναμισμό της εξωτερικής εμφάνισης συμβάλλουν και οι πέντε ακτίνων ζάντες των 17\” ή 18\”.

Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο αγοραστής του V40 R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε επτά ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις.

Ανάλογη σπορ αίσθηση, παρέχει και το εσωτερικό και μικρές λεπτομέρειες στον διάκοσμο. Τα καθίσματα συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα με το διάτρητο δέρμα, ενώ και εδώ τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου δηλώνει το λογότυπο R-Design με το μπλε «R» κεντημένο στις πλάτες.

\"\"

gocar.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook