Νέες διαστάσεις παίρνει ο εμπρησμός ενός μπαρ Καμερουνέζων στην πλατεία Αμερικής τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς σύμφωνα με περιγραφές κατοίκων, το επεισόδιο έγινε επειδή δεν «συμμορφώθηκαν» με τις υποδείξεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, στην πλατεία Αμερικής τον πρώτο λόγο δεν έχει η Δικαιοσύνη, αλλά το ακροδεξιό κόμμα του Νίκου Μιχαλολίακου, καθώς σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο newsit, λόγω των τεραστίων διαστάσεων που έχει πάρει η εγκληματικότητα στην περιοχή, «όποιος έχει γνωριμίες με μέλη της Χρυσής Αυγής, τους φωνάζει για να βοηθήσουν.

Αυτή η βοήθεια εκφράζεται με ελέγχους σε μαγαζιά και χώρους οπού βρίθουν από ναρκωτικά και ιερόδουλες. Τους κάνουν συστάσεις σχετικά απειλητικές αλλά στο τέλος δεν υλοποιούνται αυτές οι απειλές. Στο συγκεκριμένο μαγαζί είχαν γίνει συστάσεις και επειδή δε συμμορφώθηκαν και ενοχλούσαν τη γειτονιά, ήρθαν και κατά κάποιο τρόπο τους χάλασαν το μαγαζί».Παράλληλα, για τον εμπρησμό του μαγαζιού των Καμερουνέζων όπου συνελήφθησαν δύο 34χρονοι άνδρες, άλλη μαρτυρία κατοίκου αναφέρει πως τα επεισόδια «κράτησαν τρεις ημέρες και όχι μια νύχτα».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στην ανακοίνωση της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει πως «οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου την 20.30 ώρα, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Την απειλή τους για τον εμπρησμό του καταστήματος την πραγματοποίησαν περίπου στις 02.00 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 14-05-2013. Πιο συγκεκριμένα, αφού έσπασαν τον εξωτερικό υαλοπίνακα, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού προκάλεσαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο κατάστημα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Επιπλέον, όπως τονίζει στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στα σπίτια των δύο 34χρονων συλληφθέντων, υπήρχαν συνθήματα γραμμένα σε τοίχο, τα οποία όπως αναφέρεται παραπέμπουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

iefimerida.gr