Το ΚΕΚ Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας για το έτος 2013.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφάλειας.

Ο εργοδότης που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους υποχρεούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μόνο του Τεχνικού Ασφαλείας. Στις επιχειρήσεις Γ κατηγορίας μπορούν οι ίδιοι εργοδότες να ασκούν τις υπηρεσίες του Τεχνικού Ασφαλείας εφόσον επιμορφωθούν με σεμινάριο διάρκειας 35 και 10 ωρών αντίστοιχα.

Στις επιχειρήσεις Γ κατηγορίας επικινδυνότητας ανήκουν όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως Ξενοδοχεία, Βιβλιοπωλεία, Εστιατόρια, Καφετέριες, Κομμωτήρια, Κρεοπωλεία, εμπορικά καταστήματα κλπ.
Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:

Για τις επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας:

• 50€ για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και 80€ για μη μέλη.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα χορηγείται αναγνωρισμένο πιστοποιητικό κατάρτισης.

Ήδη έχουν κλείσει και αρχίζουν τα μαθήματα τα 6 πρώτα τμήματα των σεμιναρίων που αποτελούνται από περίπου 150 εργοδότες του Ρεθύμνου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων θα ξεκινήσουν και τα επόμενα. Στο κάθε τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν έως και 26 άτομα.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 20/05/2013 και θα τελειώσουν την Παρασκευή 24/05/2013

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ 2831055642 09.30 – 12.30 κ. Γιώργος, FAX: 2831023690 e-mail : esreth@yahoo.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook