«Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος, είναι αυτιστικός και πρόκειται για ένα γλυκό αγόρι που δεν του άρεσε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να τραβά την προσοχή».

Αυτά υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην ολλανδική εφημερίδα «Hart van Nederland» η μητέρα του 20χρονου Ολανδού Σιρίνο Σράιβερ που επιτέθηκε με μαχαίρι στο 12χρονο Ρώσο κατά τις διακοπές του στην Κρήτη.

Κατά την μητέρα του 20χρονου ανιματέρ, τι ακριβώς συνέβη και πώς ο γιος της προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη αποτελεί για εκείνην ένα μυστήριο.

Η ίδια, ακόμη, υποστήριξε πως ήταν αρκετά επιφυλακτική για την απόφαση του γιου της να παραμείνει στην Κρήτη και να εργαστεί στο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν όταν έκαναν διακοπές στο νησί.

Σύμφωνα με το Enet,gr η μητέρα του δράστη δέχτηκε ο 20χρονος να μείνει στην Ελλάδα και να εργαστεί αφού βεβαιώθηκε πως θα βρίσκεται υπό κατάλληλη επιτήρηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Σράιβερ δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με το γιο της από την ημέρα που σημειώθηκε το περιστατικό.

Είπε, επίσης, πως δεν έχει καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν στη χώρα μας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Από την άλλη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «NRC Handelsblad» το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας έχει επίσης προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον ύποπτο.

«Ο επίτιμος πρόξενός μας στο Ηράκλειο προσπαθεί να του παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novum.

protothema.gr