«Στρατιώτη στον πόλεμο κατά του καρκίνου του μαστού» χαρακτηρίζουν τη γαλανομάτα γιατρό Κρίστι Φανκ, η οποία έπεισε την Αντζελίνα Τζολί να υποβληθεί στη διπλή προληπτική μαστεκτομή.

Η Κρίστι Φανκ μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσαν το 2009 το διαγνωστικό κέντρο «Pink Lotus Breast Cancer», το νοσοκομείο στο οποίο υπεβλήθη στις τρεις χειρουργικές επεμβάσεις η διάσημη ηθοποιός.

Ενα 24ωρο μετά την αποκάλυψη της Αντζελίνας Τζολί ότι υπεβλήθη σε διπλή προληπτική μαστεκτομή η Φανκ περιέγραψε στο προσωπικό της blog όλο το «χειρουργικό ταξίδι» της ηθοποιού.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο προσωπικό της μπλογκ η Κρίστι Φανκ η Αντζελίνα Τζολί υπεβλήθη σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού από το 87% στο 5%.

«Μόλις τέσσερις μέρες μετά από το πρώτο χειρουργείο για την μαστεκτομή, χάρηκα που τη βρήκα όχι μόνο σε καλή διάθεση και γεμάτη ενέργεια αλλά με τους τοίχους γεμάτους από ιδέες και σενάρια για το επόμενο επαγγελματικά της σχέδιο.

Κι ενώ μιλούσε κρέμονταν από το στήθος της έξι σωληνάκια, τρία από τον κάθε μαστό που κατέληγαν σε μία ελαστική ζώνη γύρω από τη μέση της» γράφει η Κρίστι Φανκ.

Η πρώτη επέμβαση σύμφωνα με τη γιατρό ήταν εξαιρετικά κρίσιμη καθώς σκοπός τους ήταν να διατηρήσουν το «σύμπλεγμα της θηλής», μια διαδικασία που ανιχνεύει την παρουσία καρκινικών κυττάρων στους υποδοχείς γάλακτος γύρω από της θηλές, για να μπορέσουν οι γυναίκες να διατηρήσουν τις θηλές τους όταν θα έχει αφαιρεθεί όλος ο υπόλοιπος ιστός γύρω από αυτές.

Σε περίπτωση που η επέμβαση ήταν αποτυχημένη, τότε η θηλή θα έπρεπε να αφαιρεθεί και να γίνει στο εν λόγω σημείο τατουάζ.

Η δεύτερη επέμβαση έγινε δύο εβδομάδες αργότερα, από τον πλαστικό χειρουργό Τζέι Οριντζερ. Κατά τη διάρκεια της οκτάωρης αυτής επέμβασης, ο γιατρός «επιχείρησε, ουσιαστικά, το πρώτο στάδιο αποκατάστασης των μαστών με ειδικά προσωρινά ενθέματα (μπαλόνια) για να διατηρήσουν τον όγκο προτού τοποθετηθούν τα μόνιμα ενθέματα σιλικόνης, που θα έδιναν ένα φυσικό αποτέλεσμα».

Η τρίτη και τελευταία επέμβαση έγινε 10 εβδομάδες αργότερα. Τότε τοποθετήθηκαν στην Αντζελίνα Τζολί τα μόνιμα εμφυτεύματα. «Η εξέταση πήγε εξαιρετικά καλά, βάζοντας τέλος σε αυτό το χειρουργικό της ταξίδι» καταλήγει η Κρίστι Φανκ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι σε όλα τα χειρουργεία ήταν στο πλάι της ο σύντροφός της Μπραντ Πιτ.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook