Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, η Στερεά, τη Θεσσαλία και πιθανόν στην Κρήτη και στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Πελοπόννησο, αλλά από τις απογευματινές ώρες και μετά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενούς βροχής, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ευβοϊκό πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις με εξασθένηση από το απόγευμα.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βελτίωση από το απόγευμα, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

meteo.gr