Σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, το συμβούλιο του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

\”Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου η ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού συλλόγου Χανίων στην οποία προσήλθαν 77 συνάδελφοι, 35 περισσότεροι από πέρυσι σε σύνολο 530 μελών. Ακολούθησε ο διοικητικός & οικονομικός απολογισμός για το 2012 από τους κ.κ. Μαργαρώνη, Ζερβουδάκη και την κα Μπινιά που διετέλεσαν πρόεδροι κατά το έτος αυτό μέσα από τρία διαφορετικά συμβούλια, οι οποίοι και καταψηφίστηκαν.

Στην συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του συμβουλίου στις 21/3/2013 όπου και έγινε πλήρης ενημέρωση για τους λόγους που η πλειοψηφία του συμβουλίου οδηγήθηκε σε αυτήν.

Διατυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις και σε διαφορετικές κατευθύνσεις αλλά όλοι οι συνομιλητές διατύπωσαν την άποψη ότι ο σύλλογος θα πρέπει να εκφράζει δυναμικά και διεκδικητικά τα συμφέροντα του κλάδου που πλήττονται απερίγραπτα από τις υπάρχουσες πολιτικές. Επίσης η πλειοψηφία των ομιλητών διατύπωσε την άποψη ότι η «Κυριακάτικη αργία» πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο και πάση θυσία.

Σε ότι αφορά την στρεβλωμένη πληροφορία που διακινείται περί καταψήφισης της λειτουργίας του τωρινού συμβουλίου, διευκρινίζουμε για ακόμη μία φορά ότι η ψηφοφορία αφορούσε την περυσινή διοίκηση η οποία ήταν άλλη από την τωρινή.

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο είναι απόλυτα νόμιμο – την Τετάρτη 15/5/13 μάλιστα απορρίφθηκαν οριστικά τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του που είχαν κατατεθεί από το τέως προεδρείο – και θέμα παραίτησης θα τεθεί μόνο σε περίπτωση καταψήφισης της λειτουργίας αυτού του συμβουλίου στην επόμενη ετήσια ΓΣ που θα πραγματοποιηθεί μετά από ένα χρόνο και θα αποτιμήσει την δράση του.

Όλα αυτά είναι σύμφωνα με το παρών καταστατικό του Εμπορικού συλλόγου.Τέλος θεωρούμε ότι η γενική συνέλευση μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ενός νέου ξεκινήματος για τον Εμπορικό σύλλογο όπου όλοι μαζί οι έμποροι καθήμενοι στο ίδιο τραπέζι διαλόγου και ενωμένοι θα διεκδικήσουμε δυναμικότερα και αποτελεσματικότερα λύσεις, για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου μας. Το άνοιγμα για συστράτευση είναι δεδομένο.

Ο εμπορικός κόσμος πρέπει και θα παραμείνει ενωμένος και καλούμε όλα τα μέλη του συμβουλίου, ενωμένα να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook