Σύμβολα τα οποία φέρουν την υπογραφή της «Χρυσής Αυγής» ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, που κατηγορούνται για εμπρηστική επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα στο μπαρ ενός καμερουνέζου στην οδό Λεμεσού στον Αγιο Παντελεήμονα.

Συγκεκριμένα, στο υπνοδωμάτιο του 34χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν γραμμένα συνθήματα όπως «Πας μη Ελλην βάρβαρος» και «Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή», καθώς και το σήμα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

«Τάγματα εφόδου» βλεπει η ΕΛ.ΑΣ- Παλιός της γνώριμος ο ένας

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες που έκαψαν το μπαρ του Καμερουνέζου, αποτελούν οργανωμένο κύκλωμα με έντονη ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους δέκα μήνες, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ο ένας είχε απασχολήσει ξανά και στο παρελθόν τις Αρχές για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, αναφέρει η «Αυγή».

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν τους κατηγορούμενους και τους συνεργούς τους «ομάδα κρούσης», με ρατσιστικά κίνητρα, σε βάρος αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχουν και «παραφυάδες» ακροδεξιών, μικρότερης ηλικίας, που αναπτύσσουν παράλληλη ρατσιστική δράση στην περιοχή, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή τους σε άλλα πρόσφατα ρατσιστικά εγκλήματα.

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook