Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας να διαθέσει πέντε εκατομμύρια δολάρια για την ηχομόνωση του Ιερού Αγίου Νικολάου στο Θέρμαρτον της Αδελαίδας, ο οποίος ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Αδελαΐδας και Νότιας Αυστραλίας.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και ο ομογενής ανεξάρτητος γερουσιαστής Νίκος Ξενοφών, χαρακτηρίζουν το ποσό «υπερβολικό» και ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Με την αναδιοργάνωση των εκλογικών περιφερειών η εκκλησία θα βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια της υπουργού Εργασίας, Κέιτ Έλις και πολιτικοί σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η επιδότηση είχε πολιτικά κίνητρα για να εξασφαλίσει ψήφους στην εργατική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Υποδομών, Anthony Albanese -το υπουργείο του οποίου προσλαμβάνει ιδιώτες για την εκτέλεση τέτοιων έργων και πληρώνει κατ\’ ευθείαν τους ανάδοχους ιδιώτες- δηλώνει, ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου δικαιούται τη χορηγία στο πλαίσιο του νόμου μόνωσης του ήχου, που προκαλούν τα αεροπλάνα.

«Δύο ναοί της περιοχής, ο καθολικός ναός Queen of Αngels και ο ελληνικός ορθόδοξος ναός Αγίου Γεωργίου, χρηματοδοτήθηκαν με 3 και 3,5 εκ. δολάρια αντίστοιχα. Αποφασίσαμε η ηχομόνωση στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος» διασαφήνισε ο κ. Albanese.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου αναφέρουν ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εφημέριο του Ιερού Αγίου Νικολάου μετά την «περυσινή ανάκριση από την αστυνομία του Ισραήλ, σχετικά με καταγγελθείσα πλαστογράφηση συστατικής επιστολής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook